Blåbär och Citron granola -Paulúns

Nyttig frukost

Frukost är dagens viktigaste mål. Det är där du lägger grunden till ditt energiförråd för resten av dagen. Ändå är det många som slarvar med frukosten och har för bråttom på morgonen för att hinna få i sig en god och nyttig frukost.

Men en nyttig frukost behöver inte vara avancerad, det viktiga är vad du får i dig och inte hur. Här har vi samlat lite tips på ingredienser för en näringsrik frukost, fullproppad med nyttigheter, som du står dig på långt in på förmiddagen.

granola fullkorn frukost Paulúns

Paleo Supergranola Kokos, Blåbär & Mandel

På stenåldern åt människan ren, naturlig och näringsrik kost bestående av bland annat mycket nötter, bär, frön, grönsaker och frukt. Vi ville ta fram en Granola baserad på stenåldersmänniskans naturliga hälsosamma kost. Därför innehåller denna Paleo Supergranola endast naturliga råvaror, inget tillsatt socker med hela 82 % rostade nötter, frön och kokos. Förutom den goda smaken som kommer från en gnutta kanel och sötpotatis får du ett högt innehåll av fiber och protein samt de goda effekterna från vitamin E, tiamin och järn. Paulúns Paleo Supergranola smakar inte bara gott utan den gör även gott för din hälsa!

Fullkorn garanterar dig en nyttig frukost

Havregryn och rågflingor är exempel på frukostingredienser som består helt av fullkorn. Just havre och dess fantastiska fördelar kan du läsa mer om i vår artikel om havre. Stora delar av Paulúns sortiment innehåller fullkorn och är därför ett enkelt, gott och nyttigt alternativ för en näringsrik frukost. Varför inte prova vår populära granola? Vi har flera olika smaker, men gemensamt för dem alla är att råvarorna är noga utvalda och sammansatta av Paulúns hälsoråd – vilket garanterar dig högt näringsvärde och riktigt god smak. Även vår supermüsli innehåller mycket fullkorn och breddar dina möjligheter till ett nyttigt frukostalternativ.

Fullkorn innehåller massor av nyttigheter som vitaminer, mineraler och nyttiga fiber. Om alla åt den mängd fullkorn som är rekommenderad per dag skulle vår generella folkhälsa få stora förbättringar. Att börja dagen med en god och nyttig frukost som är rik på fullkorn kan därför vara ett bra sätt att säkra ditt dagliga intag.

Boosta din frukost med näringsrika nötter och fröer

Nötter och fröer innehåller ett koncentrat av nyttigheter – däribland viktiga vitaminer, mineraler, protein och nyttiga fetter. Genom att lägga till nötter och frön i din frukost boostar du den med energi och gör den ännu mer näringsrik. Det finns många alternativ för hur du kan inkludera nötter och frön i frukosten. Ett kan vara att strö dem över gröten. Eller så väljer du Paulúns Soft nötsmörsbakad müsli eller vår Paleogranola med hasselnöt, mandel och hallon. Båda är frukostprodukter som innehåller massor med nötter och fröer, tillsammans med andra nyttigheter.
nötsmörsbakad musli frukostskål Paulúns

Frukt och bär gör frukosten färgrik, smakrik och näringsrik

Frukt och bär bidrar med både smak och färg till frukosten. De bryter av med sötma och syrlighet. Dessutom hittar du fiber, vitaminer och mineraler i frukt och bär – viktiga ingredienser för en nyttig frukost. Genom att få in mer frukt och bär redan till frukost når du lätt målet att äta minst 500 g frukt och grönt per dag. Det är den dagliga rekommendationen från Livsmedelsverket. Frukt och bär är supergott att lägga på gröten. Väljer du vår fiberrika supergröt bidrar du dels till ditt dagliga intag av frukt och grönt, men dessutom ditt intag av fullkorn och fiber. Just fiberrik mat och vad det gör för din hälsa, kan du läsa mer om i vår artikel om Fiberrik mat.
Paulúns

Recept för en god och nyttig frukost

Upptäck alla goda och nyttiga frukostrecept. Här hittar du inspiration för helgens långfrukostar eller de snabba vardagshjältarna som gör det lite enklare att äta hälsosamt i veckorna.

Recept

yoghurt cups, muffins, granola, pauluns, havregryn, mango, passion frukost

Granola yoghurt cups

Sommar i en kopp! Förbered de solgulakakformarna i förväg och addera den fräscha fyllningen när det är dags för efterrätt.
SOCKER OCH SÖTNINGSMEDEL

Strawberry Vegan Cheesecake

Baka sockerfritt med Paulúns. Prova en helt ny typ av cheesecake, perfekt till sommarens efterrätter! Gjord på cashewnötter, silkestofu och...
kladdkaka choklad granola pauluns

Choco raspberry mugcake

Unna dig en nyttig kladdkaka i mugg! Toppa med friska hallon, Paulúns Granola och söt kolasås gjord på dadlar.
blabar_citron_pannkaka

Bananpannkaka i ugn med blåbär & citron

Ugnspannkaka med en twist! Denna bananpannkaka är något alldeles extratack vare en vacker swirl av mörka blåbär och en topping...
Smoothie med blåbär, avokado, mango och Paulúns Supergranola

Smoothie med avokado, blåbär, mango & Paulúns Paleo Supergranola

Gör en fräsch och god smoothie på blåbär, mango, avodado, chiafrön, matchapulver och mandelsmör som toppas med Paleo Supergranola Kokos,...
Mjölkfri gröt på müsli och havremjölk -Pauluns

Mjölkfri gröt på müsli och havremjölk

Använd vår Soft Müsli och koka din mjölkfria gröt gjord på havremjölk. Med banan blir det en mättande, god och...
Smoothie bowl recept med blåbär och nötsmörsbakad soft müsli- Paulúns

Smoothie bowl med spirulina

En härlig nyttig bowl som får sin vackra blå färg från banan, spirulina och kokosmjölk. Toppa med Paulùns Soft Müsli...
vegansk gingerbread overnigt oats, frukost bowl -Pauluns

Gingerbread overnight oats

Gör en vegansk gingerbread overnight oats på Paulúns Nötsmörsbakade Soft Müsli. Med smaker som apelsin, nejlika, kanel och kardemumma smakar...
Yoghurt med chia och blåbär -Paulúns

Yoghurt med chiafrön och blåbär

Gör en smarrig skål med yoghurt, chiafrön och blåbär. Toppa med Paulúns Paleo Supergranola – Kokos, blåbär & Mandel, blåbär...
Frukost Citrus Hallon Nyttig Granola -Paulúns

Nyttig frukost med citrus och blåbär

Gör en nyttig och god frukost med vårt senaste tillskott i granolafamiljen – vår nyhet Blåbär & Citron. Med en...

Relaterade artiklar

Havregrynsgröt med färska bär, Hasselnöt Dadel Granola -Pauluns recept

5 frukosttips för en perfekt start på dagen

Att frukosten är dagens viktigaste mål är det många som håller med om. Här är 5 tips på hur du...
Så ger du ditt immunförsvar bästa förutsättningarna -Paulúns

Så ger du ditt immunförsvar bästa förutsättningarna

Att boosta immunförsvaret är något som har blivit allt viktigare för många. Att leva hälsosamt, ta hand om sig och...
Pauluns granola citron blåbär passionsfrukt mousse yoghurt dessert nyttig

Bra mat för magen

Att välja bra mat för magen kan göra att du mår bättre både fysiskt, såväl som mentalt. Magen är nämligen...