Bananpannkaka i ugn med blåbär & citron
Ugnspannkaka med en twist! Denna bananpannkaka är något alldeles extratack vare en vacker swirl av mörka blåbär och en topping av syrlig citron.
2
Tillagningstid: 25 minuter minuter
Ingredienser
- 2 bananer
- 2 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 0,5 dl blåbär
- ½ citron, finrivet skal
Topping
- 3 msk blåbär
- 4 msk granola, blåbär och citron
Dela
Bananpannkaka i ugn med blåbär & citron
Ugnspannkaka med en twist! Denna bananpannkaka är något alldeles extratack vare en vacker swirl av mörka blåbär och en topping av syrlig citron.
Så gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa bananerna och vispa ihop med äggen och mandelmjölet.
- Häll smeten i en ugnsfast form.
- Mixa blåbären till en puré, ringla överoch gör en swirl med en sked. Strö över blåbär och granola.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Riv citronskal över blåbärspannkakan. Servera gärna med vispad kokosgrädde.