Våra råvaror

hög med matvete
hög med matvete

Mathavre

Mathavre är ett spannmål som är rikt på fiber och som bl.a. växer i Sverige. Den har en nötig och mild smak. Supermix innehåller extra protein från bl.a. Mathavre.

kakao
kakao

Kakao

Kakao kommer från kakaoträdets kakaobönor som du hittar i såväl Nord- och Sydamerika, som i Afrika och Asien. Bönorna hittar vi i kakaofrukten som ovanligt nog växer direkt på stammen. Kakao kom till Europa på 1500-talet och tur var väl det då det är en mycket god och uppskattad ingrediens!

Röda hallon
Röda hallon

Hallon

Hallon är ett av våra mest omtyckta bär. Det sötsura hallonet har odlats i Sverige sedan medeltiden. Ofta ser vi klarröda bär lysa i buskarna, men det finns faktiskt även gula och svarta sorter!

dadlar
dadlar

Dadlar

Dadlar med sin goda smak och konsistens, kommer från dadelpalmen. Den har odlats i över 8000 år och det finns över 1500 sorter. Tidigare åts dadlar ofta på julen, men den är ju så god att den med fördel kan ätas året om.

hel mandel
hel mandel

Mandel

Mandel är egentligen en frukt som växer på träd i mellanöstern och sydvästra Asien. Det vi äter är mandelns kärna som har en god och smörig smak och får sin bruna färg när mandlarna mognar.

två st rabarber
två st rabarber

Rabarber

Rabarber är en ört som började ätas på 1800-talet när socker blev vanligt i våra hushåll. Omtyckt för sin speciella syrlighet och svår att ta miste på med sina stora blad och trådiga stjälkar.

björnbär
björnbär

Björnbär

Björnbär mognar sent i september men är väl värda att vänta på. Finns i ett stort antal varianter, alla med den goda, lena och rika smaken gemensamt.

kardemumma kärnor
kardemumma kärnor

Kardemumma

Kardemumma är en märkvärdig ört med flera meter höga blad och en frukt på bara dryga centimetern. Kallas ofta drottningen av kryddor, ett välförtjänt smeknamn.

Pauluns chiafrön
Pauluns chiafrön

Chiafrön

Chiafrön kommer från en mexikansk ört i myntasläktet. Redan azteker, inka- och mayaindianer använde chiafrön i sin diet och namnet betyder styrka.

Tranbär
Tranbär

Tranbär

Tranbär tillhör skogsbärsläktet och kallas ibland också myrbär. Mognar sent på hösten och blir extra smakrika när den första frosten får nypa dem i kinden litegrann.

pumpakärnor
pumpakärnor

Pumpakärnor

Pumpakärnor är krispiga goda kärnor med en mjuk, nötaktig smak. Goda såväl på müslin som i salladen. Prova att rosta pumpakärnor lite lätt, då förstärks smakerna och de kan med fördel ätas som ett gott snacks eller mellanmål.

hasselnötter
hasselnötter

Hasselnötter

Hasselnöten är en favoritnöt hos många med sin runda och goda smak.

kanelstänger
kanelstänger

Kanel

Den kära kryddan kanel har en lång och spännande historia som börjar för flera tusen år sedan. Värt att berätta är också att det finns så mycket som 250 olika kanelträdsarter.

hög med blåbär
hög med blåbär

Blåbär

Blåbär ett känt och omtyckt bär som vi bland annat hittar i våra svenska skogar på sensommarkanten. Ett riktigt moget blåbär har ett vinrött saftigt fruktkött och en god rund smak.

kokosbit
kokosbit

Kokos

Kokos kommer från kokosnötens fruktkött. Kokos har en pigg och len smak och passar både bland frukostflingorna som på chiapuddingen. Njut av den härligt somriga smaken!

Blackeyed beans

Blackeyed beans känner du igen på sin ljusa färg och den lilla svart dekorativa pricken. De är rika på fiber och bidrar med tuggmotstånd och extra protein till Supermix.

mungbönor
mungbönor

Mungbönor

Mungbönor är en smakrik ärtväxt som bidrar med tuggmotstånd och extra protein till Supermix. Mungbönor är också rika på fiber.

gröna linser
gröna linser

Gröna linser

Gröna linser är en liten smakrik baljväxt som är rik på fiber och som bidrar med tuggmotstånd och extra protein till Supermix.

Pauluns bovete
Pauluns bovete

Bovete

Bovete är trots sitt namn inte ett sädesslag utan en ört som till skillnad från vete inte innehåller gluten. Supermix innehåller extra protein från bl.a. Bovete.

Quinoa

Quinoa är en ört som växer vilt i Sydamerika och är rik på fiber. Quinoa finns i flera färger, bl.a. vit och röd. Supermix innehåller extra protein från bl.a. Quinoa.

Solrosfrön

Solrosfrön är ett frö som är rikt på fiber, har en mild smak och ett härligt ”crunch”. Supermix innehåller extra protein från bl.a. solrosfrön.

Våra produkter

Våra produkter