Personerna bakom Paulúns Hälsoråd

Dietister, näringsexperter, gastronomiska utvecklare och produktutvecklare – kompetensen bakom Paulúns Hälsoråd är både djup och bred. Vad de alla har gemensamt är den ständiga ambitionen att skapa riktigt bra mat, fullproppad med god smak och massa nyttigheter. Här får du chansen att  lära känna medlemmarna i Paulúns Hälsoråd lite bättre och ta del av experternas favoritrecept.

Pauluns Fruktsallad kokosgrädde Musli Nötter
Pauluns Fruktsallad kokosgrädde Musli Nötter

Annas vitaminboost med soft müsli & vispad kokosgrädde

Anna Bowenius, Senior Produktutvecklare, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Min favorit är den nya produkten Nötsmörsbakad Soft Müslin med mandel och dadel. Det var en spännande utvecklingsresa att få ta fram denna produkt. Att hitta den perfekta kombinationen i en müsli full med nötter, fröer och nötsmör som dessutom är fullproppat med nyttigheter.  Mums!

Den är så god och fyller så många funktioner mer än vid frukosttillfället.  Perfekt som lite snacks, som ett litet mellanmål med grekisk yoghurt eller med en massa frukt som ovan recept. Perfekt för att lyfta energin en eftermiddag.”

TILL ANNAS RECEPT

Soppa Pauluns tomat lax avokado knäckebröd fröer fiber nyttigt lunch snabblagat
Soppa Pauluns tomat lax avokado knäckebröd fröer fiber nyttigt lunch snabblagat

Rebeckas lax- och tomatsoppa med omega 3-boostad avokadomacka

Rebecka Persson, Specialist i nutrition och märkningslagstiftning och medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Jag har valt Paulúns Supersoppa eftersom det är en lättillgänglig lunch med bra näringssammansättning. Perfekt räddning om man inte hunnit förbereda lunchlåda. Jag är alltid bollplank till utvecklingen av Paulúns produkter för att stötta mina kollegor i frågeställningar som gäller näringsinnehållet. Detta samarbete gör att vi alltid säkerställer att det blir en bra och näringsriktig produkt men utan att kompromissa med den riktigt goda smaken.

Knäckemacka ger lite extra tugg och mättnad så att jag håller mig mätt och alert hela eftermiddagen. Fisk och frön bidrar med bra fetter tillsammans med avokadon. Frön är riktiga näringsbomber som trots att de är så små innehåller massor av viktiga näringsämnen.”

TILL REBECKAS RECEPT

Havregrynsgröt Hasselnöt Dadel Granola
Havregrynsgröt Hasselnöt Dadel Granola

Carolinas krämiga havregröt toppad med hasselnöt & dadelgranola, mandelsmör, blåbär & hampa

Carolina Tengblad, Utvecklingschef, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Den här gröten lagar jag till hela familjen när jag vill laga en riktigt bra frukost så att det finns energi och kraft till hela förmiddagen – jag har fyra hungriga tonåringar hemma – och alla tycker om kombinationen av len gröt och knaprig granolatopping, och friska bär. Jag är extra glad att alla får i sig en riktigt god frukost som är fullproppad med nyttigheter, prebiotiska fiber och antioxidanter.”

TILL CAROLINAS RECEPT

Pauluns Smoothie bowl choklad jordnöt crunch linsflingor hallon kokos
Pauluns Smoothie bowl choklad jordnöt crunch linsflingor hallon kokos

Marias crunchy chocolate peanutbutter bowl

Maria Norrving, Gastronomisk utvecklare, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Den här bowlen gör jag när jag vill unna mig en riktigt god helgfrukost som jag serverar till hela familjen. Att blanda i krossade linsflingor i en smoothie bowl ger väldigt god konsistensbrytning till den krämiga blandningen och bidrar med extra fiber och protein. Blandningen av kakao och jordnötssmör blir en riktig njutning och den fungerar därför lika bra att servera som ett alternativ till glass.

Jag kommer ihåg när vi utvecklade linsflingan hur fantastiskt det kändes att faktiskt få en flinga fullproppad med nyttigheter utan tillsatt socker som jag med gott samvete kan servera till alla i familjen. Att vi fick till den neutrala smaken tycker jag också gör att den är lätt att tycka om för alla. Det härliga krispet gör att den ofta åker fram som ett nyttigare snacksalternativ att mumsa på direkt ur förpackningen.  ”

TILL MARIAS RECEPT

Pauluns Gröt lakrits Paleo Granola
Pauluns Gröt lakrits Paleo Granola

Görans lakritsgröt på svart ris, toppad med paleogranola

Göran Wikström, Produktutvecklare, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Paleogranolan är en av mina favoritprodukter som jag varit med och utvecklat. Den är ”extra allt” på flera vis. Den är verkligen fullproppad med nyttigheter i form av fröer, nötter och bär. Det hela började med en föreläsning om paleokost och ett experiment i köket. Jag fick idén att blanda fröer med sötpotatis och dadlar och rosta dem i ugnen. Så hade en härligt nötig, nyttig och nyskapande granola skapats. Jag tycker att paleogranola förgyller det mesta, som yoghurt, bowls, gröt, sallader och t.o.m. risotto. Att den har ett fint näringsinnehåll med mineraler och låg andel kolhydrater gör den inte sämre. Testa paleogranola med hasselnöt som topping på min svarta lakritsgröt!”

TILL GÖRANS RECEPT

Pauluns bowl asian soya mayo räkor lime avokado
Pauluns bowl asian soya mayo räkor lime avokado

Carolines Asian bowl med supermix

Caroline Rittfeldt, Gastronomisk utvecklare, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Paulúns Supermix är en av mina absoluta favoritinnovationer för den innehåller så många fina råvaror så som quinoa, bovete, råris, bönor och linser som ofta kräver olika tillagning men som i Paulúns Supermix har alla ingredienserna samma lätta tillagning med en koktid på bara 20 min, precis som ris.

Såklart innehåller den bara naturliga råvaror och det är en produkt som jag gärna serverar till hela familjen, exempelvis nykokt med en god gryta till eller kall dagen efter som här i en smakrik bowl.  Denna gång har jag valt att smaksätta med fräscha asiatiska smaker.”

TILL CAROLINES RECEPT