0

Personerna bakom Paulúns Hälsoråd

Dietister, näringsexperter, gastronomiska utvecklare och produktutvecklare – kompetensen bakom Paulúns Hälsoråd är både djup och bred. 

Vad de alla har gemensamt är den ständiga ambitionen att skapa riktigt bra mat, fullproppad med god smak och massa nyttigheter. Här får du chansen att lära känna medlemmarna i Paulúns Hälsoråd lite bättre och ta del av experternas favoritrecept.

Rebeckas kyckling- och morotssoppa med krispiga groddar och frön

Rebecka Persson, Specialist i nutrition och märkningslagstiftning och medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Jag har valt Paulúns Matig Soppa eftersom den innehåller 50% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker. Då vet jag att jag har fått i mig mycket av det jag behöver till lunch och att soppan är näringsrik. Att den innehåller så mycket grönsaker gör också att jag håller mig mätt länge, trots att det är en soppa. Att toppa med rostade fröer ger ett härligt tillskott av crunch och näring. Eftersom jag är med i utvecklingen av Paulúns produkter så vet jag att de alltid är fullproppade med nyttigheter och att jag inte behöver fundera över innehållet. Det är både tryggt och smidigt att det redan är genomtänkt.”

Till Rebeckas recept

Carolinas krämiga havregröt toppad med hasselnöt & dadelgranola, mandelsmör, blåbär & hampa

Carolina Tengblad, Utvecklingschef, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Den här gröten lagar jag till hela familjen när jag vill laga en riktigt bra frukost så att det finns energi och kraft till hela förmiddagen – jag har fyra hungriga tonåringar hemma – och alla tycker om kombinationen av len gröt och knaprig granolatopping, och friska bär. Jag är extra glad att alla får i sig en riktigt god frukost som är fullproppad med nyttigheter, prebiotiska fiber och antioxidanter.”

Till Carolinas recept

Görans bananpannkaka med blåbär & citron

Göran Wikström, Produktutvecklare, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Paulúns Granola Blåbär & Citron är en av mina favoritprodukter som jag varit med och utvecklat. Den är intressant på flera sätt. Dels är smakkombinationen med citron spännande och vi hittade en kallpressad siciliansk citronolja som ger granolan den fina doften och smaken av fräsch citron. Dessutom är denna granola naturligt rik på fiber från havre och cikoriarot som är bra för magen. Jag tycker att granola förgyller de flesta frukostar och mellanmål såsom yoghurt, smoothie och gröt. I detta recept får ugnspannkakan med banan en twist med denna goda och nyttiga granola!”

Till Görans recept

Carolines Asian bowl med supermix

Caroline Rittfeldt, Gastronomisk utvecklare, medlem i Paulúns Hälsoråd.

“Paulúns Supermix är en av mina absoluta favoritinnovationer för den innehåller så många fina råvaror så som quinoa, bovete, råris, bönor och linser som ofta kräver olika tillagning men som i Paulúns Supermix har alla ingredienserna samma lätta tillagning med en koktid på bara 20 min, precis som ris.

Såklart innehåller den bara naturliga råvaror och det är en produkt som jag gärna serverar till hela familjen, exempelvis nykokt med en god gryta till eller kall dagen efter som här i en smakrik bowl.  Denna gång har jag valt att smaksätta med fräscha asiatiska smaker.”

Till Carolines recept

EXPERTERNAS FAVORITPRODUKTER