0

Paulúns Hälsoråd – vår garanti för ett gott val

När vi säger ”Bara bra mat”, då menar vi det verkligen. Vi på Paulúns skapar mat som är fullproppad med smak och nyttigheter, allt som du och din kropp mår bra av – och vi väljer aldrig den enklaste lösningen när nya produkter ska tas fram.

Vi använder vackra, rena och naturliga råvaror, utvalda för sitt höga näringsvärde men också för sin oemotståndligt goda smak. Ofta måste vi göra saker på nya sätt, tänka annorlunda och utmana oss själva och marknaden. Hela tiden med ambitionen att få in så mycket näring och smak som möjligt i varje ny innovation.

För att kunna garantera detta krävs kunskap, mängder av kunskap – och det är här Paulúns Hälsoråd kommer in. Paulúns Hälsoråd består av dietister, näringsexperter, gastronomiska utvecklare och produktutvecklare. Vi har samlat några av de vassaste specialisterna inom Nordens största livsmedelsbolag. Och alla är här med ett gemensamt uppdrag; att göra hälsosamma produkter på riktigt.

Ett internt arbetssätt som kvalitetssäkrar vår goda mat

Paulúns Hälsoråd är helt enkelt Paulúns interna utvecklingsteam som står som garant för att de produkter som tas fram under varumärket är så rena och naturliga som det bara går. Till vår hjälp har vi guidelines och strikta riktlinjer för produkternas näringsmässiga komposition. Detta gör att vi alltid kan vara säkra på att produkterna vi tar fram är hälsosamma och smakar riktigt gott. Vi gör aldrig avkall på varken nyttighet eller smak – för oss är båda lika viktiga och en förutsättning för att kunna garantera dig bara bra mat fullproppad med smak och nyttigheter.

För varje livsmedelskategori där Paulúns finns, sätter Paulúns Hälsoråd kritiska kriterier och fattar medvetna och aktiva beslut – allt för att vi ska kunna erbjuda produkter som är nyttiga och goda för dig och din hälsa. Råvarorna vi använder är noga sammansatta utifrån en optimal näringsbalans av protein, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter. Och det är tack vare kombinationen av just gastronomiska utvecklare och näringsexperter, som vi kan ta fram de bästa produkterna, både utifrån smak och näringsinnehåll.

Noga sammansatt innovation med starkt stöd av forskning

Paulúns är ett innovationsdrivet varumärke inom kategorin hälsa. Vi vill ständigt utmana oss själva och marknaden till att skapa de bästa livsmedelsalternativen för dig och din kropp. Ofta ställer vi oss frågan ”Hur kan vi få in mer näring i produkterna?” och tar gärna in innovativa råvaror och nya sätt att utveckla produktutbudet på marknaden.

Från idé till produkt

Om vi ska gå in i en ny produktkategori eller ta oss an en ny ”trendig” råvara, krävs en gedigen förundersökning och en djupgående analys, för att därefter påbörja en mycket komplex innovationsutveckling och mängder av smaktester, innan du äntligen kan hitta vår produkt i butikshyllan.

Vad innebär råvaran på djupet? Vad har den för inverkan på kroppen? Vad är den optimala doseringen för att uppnå den eftersträvade effekten? Vad behövs och hur skulle det fungera om vi tar fram en produkt med denna råvara? Hur ser sammansättningen ut för att uppnå den ultimata balansen mellan riktigt hälsosam mat och god smak? Detta är några av de frågor som Paulúns Hälsoråd kan fördjupa sig i innan arbetet med en ny råvara eller produkt kan påbörjas.

Finns det ett kunskapsgap eller dyker upp nya hälsotrender, så tar vi till forskning för att kunna fatta medvetna beslut. För att vända och vrida på en hypotes eller liknande bjuder vi ofta in externa föreläsare och experter på specifika områden. Allt för att kunna bli det bästa alternativet för dig, både utifrån näring och smak. Det är tack vare Paulúns Hälsoråd som vi på Paulúns kan ta den rollen och bära det ansvaret.

Soft müsli från -Paulins

Det kostar att skapa produkter utan några konstigheter

Paulúns Hälsoråd sätter ett strikt ramverk, som i ärlighetens namn gör vår produktutveckling riktigt, riktigt svår. Men bara för att något är klurigt ska det inte hindra oss. Det är just tack vare dessa ramverk och riktlinjer, utan kompromisser eller genvägar, som Paulúns produkter har den kvalitet de har. Kanske kostar våra produkter lite mer än vissa andra, men ett hälsosamt val – utan tomma kalorier, sötningsmedel eller tillsatt socker, men med riktigt god smak – tycker vi är värt det. Här finns inget som är dåligt för dig, som du inte behöver eller som är hårt processat. Alla val som vi har gjort under produktutvecklingen är medvetna och aktiva val, varje råvara är noga utvald och produkterna är sammansatta med stor eftertanke. Så att du kan känna dig trygg i butiken, att du gör ett hälsosamt val utan några konstigheter, när du väljer en produkt från Paulúns.

Dietister, näringsexperter, gastronomiska utvecklare och produktutvecklare – kompetensen bakom Paulúns Hälsoråd är både djup och bred. Lär känna medlemmarna lite bättre genom att ta del av deras favoritrecept.