0

Därför finns vi

Vi på Paulúns har ett tydligt mål och syfte: Vi ska hjälpa folk att må bra, genom att erbjuda mat som faktiskt både är nyttig och god. Här vill vi berätta om bakgrunden till varför vi finns och varför vårt löfte om Bara Bra Mat är så otroligt viktigt.

FOLKHÄLSAN BLIR ALLT SÄMRE

Ohälsosam mat är, efter tobak, det som orsakar flest sjukdomar i Sverige idag. En fjärdedel av befolkningen riskerar att, till följd av sina matvanor, bli sjuka eller dö i förtid av livsstilssjukdomar som hjärt- och kärlsjukdom, diabetes och cancer. Övervikt och fetma är ett av våra allvarligaste folkhälsoproblem. Mer än hälften av alla vuxna män, mer än en tredjedel av alla kvinnor och vart femte barn är överviktiga eller feta. Fortsätter utvecklingen så här kan var fjärde svensk ha fetma år 2025.

Livsmedelsverkets undersökning visar att:
9 av 10 äter för lite fullkorn
8 av 10 svenskar äter för lite frukt & grönsaker
4 av 10 äter för mycket socker
7 av 10 äter för mycket salt

Källa: Livsmedelsverket

Sund kost för hälsan och hjärtat -Paulúns

SMÅ FÖRÄNDRINGAR I MATVANOR KAN GÖRA STOR SKILLNAD

Forskning visar att hälsosamma matvanor kan bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdom med 30 till 50 procent, och förebygga upp till en tredjedel av alla cancerfall. Också små förändringar gör stor skillnad. Alla måste äta varje dag. Att förbättra matvanorna kan få stor effekt både för individen och för folkhälsan. Det gör matvanorna till den viktigaste dagliga vanan.

 

DET SKA VARA LÄTT & GOTT ATT ÄTA MER AV DET SOM ÄR BRA FÖR HÄLSAN!

Vi behöver äta mer fullkorn, frukt, fiber, grönsaker, nötter och fröer, samt mer hälsosamma fetter. Detta har vi tagit fasta på när vi sätter samman våra produkter. Vi vill att det ska vara lätt och gott att få i sig allt det som är bra för hälsan. Så att vi enkelt ska välja att äta mer av det. Därför är Paulúns frukostprodukter fullproppade med fullkorn, nötter, fröer, bär och frukt.

Vår färdigmat är sprängfylld av grönsaker och baljväxter. Om de innehåller kött är det alltid vitt som kyckling eller fisk. Dessutom har vi stränga krav för max saltinnehåll.

Paulúns God smak -Paulúns

FULLPROPPAT MED NYTTIGHETER

Vi på Paulúns väljer alltid näringstäta råvaror fullproppade med nyttigheter som fiber, fullkorn, antioxidanter, vitaminer, och mineraler. På så sätt är du säker på att du får i dig massor av näring från våra produkter.

 

INGET TILLSATT SOCKER

4 av 10 svenskar äter för mycket socker. Vi vet att man kan äta naturligt nyttigt och hälsosamt och ändå få en god och njutbar upplevelse. Därför tillsätter vi på Paulúns aldrig vitt socker, eller andra ingredienser som endast är till för att ge söt smak. Den goda smaken och konsistensen kommer istället naturligt från råvaror som frukt, bär och nötter.

Att ha som vana att välja en frukostprodukt utan tillsatt socker är ett bra sätt att dra ner det totala sockerintaget. Frukostvanor är ofta de samma flera av veckans dagar. Att säkerställa att det man toppar sin frukostskål med inte innehåller tillsatt socker och tomma kalorier är alltså ett sätt att hålla det totala sockerintaget nere.

Paulúns inget tillsatt socker -Paulúns
Paulúns inga tillsatser -Paulúns

INGA TILLSATSER

Vi på Paulúns tror på rena, naturliga råvaror och använder därför aldrig några tillsatser (e-nummer) som exempelvis konserveringsmedel och stabiliseringsmedel i våra produkter.

Hos oss hittar du därför inga ingredienser som inte behöver vara där. Inget som är dåligt för dig och som du inte behöver. Bara Bra Mat – helt enkelt.