Nyttig frukost – inspiration till en bra start på dagen

Frukost är dagens viktigaste mål. Det är där du lägger grunden till ditt energiförråd för resten av dagen. Ändå är det många som slarvar med frukosten och har för bråttom på morgonen för att hinna få i sig en god och nyttig frukost. Men en nyttig frukost behöver inte vara avancerad, det viktiga är vad du får i dig och inte hur. Här har vi samlat lite tips på ingredienser för en näringsrik frukost, fullproppad med nyttigheter, som du står dig på långt in på förmiddagen.

Fullkorn garanterar dig en nyttig frukost

Fullkorn innehåller massor av nyttigheter som vitaminer, mineraler och nyttiga fiber. Om alla åt den mängd fullkorn som är rekommenderad per dag skulle vår generella folkhälsa få stora förbättringar. Att börja dagen med en god och nyttig frukost som är rik på fullkorn kan därför vara ett bra sätt att säkra ditt dagliga intag.

Frukostingredienser med fullkorn

Havregryn och rågflingor är exempel på frukostingredienser som består helt av fullkorn. Just havre och dess fantastiska fördelar kan du läsa mer om i vår artikel om havre. Stora delar av Paulúns sortiment innehåller fullkorn och är därför ett enkelt, gott och nyttigt alternativ för en näringsrik frukost.

Varför inte prova vår populära granola? Vi har flera olika smaker, men gemensamt för dem alla är att råvarorna är noga utvalda och sammansatta av Paulúns hälsoråd – vilket garanterar dig högt näringsvärde och riktigt god smak. Även vår supermüsli innehåller mycket fullkorn och breddar dina möjligheter till ett nyttigt frukostalternativ.

Boosta din frukost med näringsrika nötter och fröer

Nötter och fröer innehåller ett koncentrat av nyttigheter – däribland viktiga vitaminer, mineraler, protein och nyttiga fetter. Genom att lägga till nötter och frön i din frukost boostar du den med energi och gör den ännu mer näringsrik. Det finns många alternativ för hur du kan inkludera nötter och frön i frukosten. Ett kan vara att strö dem över gröten. Eller så väljer du Paulúns Soft nötsmörsbakad müsli eller vår Paleogranola med hasselnöt, mandel och hallon. Båda är frukostprodukter som innehåller massor med nötter och fröer, tillsammans med andra nyttigheter.

Frukt och bär gör frukosten färgrik, smakrik och näringsrik

Frukt och bär bidrar med både smak och färg till frukosten. De bryter av med sötma och syrlighet. Dessutom hittar du fiber, vitaminer och mineraler i frukt och bär – viktiga ingredienser för en nyttig frukost. Genom att få in mer frukt och bär redan till frukost når du lätt målet att äta minst 500 g frukt och grönt per dag. Det är den dagliga rekommendationen från Livsmedelsverket.

Frukt och bär är supergott att lägga på gröten. Väljer du vår fiberrika supergröt bidrar du dels till ditt dagliga intag av frukt och grönt, men dessutom ditt intag av fullkorn och fiber. Just fiberrik mat och vad det gör för din hälsa, kan du läsa mer om i vår artikel om Fiberrik mat.

Fodmap, björnbär, blåbär, jordgubbar smarrigt upplagt -Paulúns
Fodmap, björnbär, blåbär, jordgubbar smarrigt upplagt -Paulúns

Recept för en god och nyttig frukost

Upptäck alla goda och nyttiga frukostrecept. Här hittar du inspiration för helgens långfrukostar eller de snabba vardagshjältarna som gör det lite enklare att äta hälsosamt i veckorna.

Linje -Paulúns