Nyttiga kakor med müsli och smak av blåbär

Dessa saftiga och nyttiga kakor är mycket enkla att göra och passar perfekt till mellanmål såväl på förmiddagen som på eftermiddagen. De är helt utan tillsatt socker och innehåller ingredienser som är fullproppade med nyttigheter som jordnötssmör, Supermüsli med quinoa, banan och blåbär. Kakorna är allra godast nygräddade, men håller upp till två dagar i en lufttät förpackning.

Tips: I detta recept kan du använda vilken Paulúns Supermüsli du vill!

Nyttiga kakor müsli Paulújs

Portioner
4

Ingredienser

Kakor (8 styck)

Topping

Recept

Sätt ugnen på 200 C och lägg bakplåtspapper på en plåt.

Mosa bananen i en skål med hjälp av en gaffel

Tillsätt jordnötssmör och Supermüsli och rör samman till en jämn smet.

Klicka ut 8 klickar på bakplåtspappret och forma till runda kakor, ca 1 cm höga. Strö lite müslitopping över varje kaka.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills kakorna är vackert gyllenbruna. Låt svalna lite innan du lossar dem från bakplåtspappret.