
Yoghurt & granola med karamelliserad banan
Att karamellisera frukt utan tillsatt socker, sirap eller honung går utmärkt! Banan är en klassiker att karamellisera i stekpanna. Om du vill variera receptet efter smak och säsong går det även bra med päron, ananas, persika, mango, nektarin och plommon.
Yoghurt & granola med karamelliserad banan
Att karamellisera frukt utan tillsatt socker, sirap eller honung går utmärkt! Banan är en klassiker att karamellisera i stekpanna. Om du vill variera receptet efter smak och säsong går det även bra med päron, ananas, persika, mango, nektarin och plommon.
Så gör du
- Skiva bananen, antingen i slantar eller på längden.
- Smält kokosolja i stekpanna på mellanvärme, häll i en nypa kanel.
- Stek bananskivorna tills de är vackert karamelliserade.
- Servera yoghurt med den karamelliserade bananen och Paulúns Granola Kakao & Hallon. Färska hallon är också gott till.
1
Tillagningstid: 5 minuter minuter
Ingredienser
- 2 dl naturell grekisk yoghurt
- 1 banan
- 2 tsk kokosolja
- 1 nypa kanel
Topping
- Paulúns Granola Kakao & Hallon
- färska hallon



