Blåbärsgröt med skummad kardemummamjölk
Denna blåbärsgröt är underbart god året om och känns lyxig med skummad mjölk. Hasselnötter, dadlar, blåbär och kardemumma passar mycket bra ihop.
1
Tillagningstid: 5 minuter minuter
Ingredienser
- 1 dl Paulúns Havregröt Hasselnöt & Dadel
- 2 ¼ dl vatten
- 1 dl frysta blåbär
- 2 dl mjölk (eller växtbaserat alternativ)
- 0,5 tsk kardemumma
Dela
Blåbärsgröt med skummad kardemummamjölk
Denna blåbärsgröt är underbart god året om och känns lyxig med skummad mjölk. Hasselnötter, dadlar, blåbär och kardemumma passar mycket bra ihop.
Så gör du
- Koka upp 2 ¼ dl vatten med 1 dl Paulúns Havregröt Hasselnöt & Dadel och låt puttra i 2 minuter.
- Rör ner de frysta blåbären och värm i 1 minut.
- Värm mjölken med kardemumma och skumma den, antingen med en mjölkskummare eller genom att vispa mjölken rejält med en vanlig visp.
- Servera.