
Gröt med svart ris och lakrits toppad med Paelogranola
Ett spännande recept som sticker ut! Prova denna svarta lakritsgröt med näringsrik topping i form av Paleogranola och hasselnöt. Gärna serverad med grekisk yoghurt eller kokosgrädde med vaniljpulver för att höja smakupplevelsen. Ett gott alternativ på brunchen eller som festligt mellanmål – fyllt med nyttigheter som fullkorn, fröer, nötter och bär. Vår Paleogranola är noga utvecklad och framtagen tillsammans med Paulúns Hälsoråd och har ett rikt näringsinnehåll med mineraler, samtidigt som den har låg andel kolhydrater. Ett favoritrecept med favoritprodukt av Göran i Paulúns Hälsoråd.
Ingredienser
LAKRITSGRÖT
- 1 dl svart fullkornsris
- 2 dl kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 1/2 krm havssalt
- 3 dadlar
- 1/2 msk lakritspulver
TILL SERVERING
- 2 dl Paulúns Paleo Supergranola Hasselnöt, mandel och hallon
- 4 dl grekisk yoghurt eller vispad kokosgrädde
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 msk rostad, färsk kokos
- citronzest
- citronmeliss
Dela
Gröt med svart ris och lakrits toppad med Paelogranola
Ett spännande recept som sticker ut! Prova denna svarta lakritsgröt med näringsrik topping i form av Paleogranola och hasselnöt. Gärna serverad med grekisk yoghurt eller kokosgrädde med vaniljpulver för att höja smakupplevelsen. Ett gott alternativ på brunchen eller som festligt mellanmål – fyllt med nyttigheter som fullkorn, fröer, nötter och bär. Vår Paleogranola är noga utvecklad och framtagen tillsammans med Paulúns Hälsoråd och har ett rikt näringsinnehåll med mineraler, samtidigt som den har låg andel kolhydrater. Ett favoritrecept med favoritprodukt av Göran i Paulúns Hälsoråd.
Så gör du
- Skölj riset. Blanda ingredienserna. Koka upp och sjud på svag värme till riset är mjukt, ca 30 min rör om under tiden. Låt gärna stå lite så att gröten tjocknar och svalnar lite.
- Servera med grekisk yoghurt eller vispad kokosgrädde blandad med vaniljpulver. Toppa med Paulúns Paleogranola, kokos, riven citronzest och några blad citronmeliss.