Bowl med jordnötssmör, kakao och linsflingor

Av: Maria Norrving, Gastronomisk Utvecklare och medlem i Paulúns Hälsoråd

Så enkelt och gott! En nyttig smoothie bowl fylld med naturligt goda smaker – funkar lika bra till helgfrukosten som till dessert. Blandningen av kakao, jordnötssmör och banan är oslagbar och de krossade linsflingorna ger smoothien en härlig crunch. Våra linsflingor är fullproppade med nyttigheter utan tillsatt socker och är noga utvecklade tillsammans med Paulúns Hälsoråd. Förutom ett härligt krisp, ger flingorna denna smoothie en boost av fiber och protein! Ett utvalt favoritrecept av Maria i Paulúns Hälsoråd.

Pauluns Smoothie bowl choklad jordnöt crunch linsflingor hallon kokos

Portioner
4

Ingredienser

Bowl med crunchy choklad och jordnötssmör

Topping

Recept

Skala och skiva bananerna och lägg dem i frysen i minst 4 timmar.

Lägg bananskivorna, jordnötssmöret, den plantbaserade mjölken och kakaon i en matberedare och mixa på hög hastighet till en krämig smet. Vänd i de krossade linsflingorna.

Servera i skål och toppa med linsflingor, kakaonibs, rostade kokoschips, körsbär och hallon.