
Pepparkaksbollar med hasselnöt och mandel
Kryddiga och saftiga pepparkaksbollar som är mycket enkla att göra! Passar perfekt till fika och julmyset, eller när som helst på året när man är sugen på pepparkakor. Det går bra att förvara pepparkaksbollarna både i kylen och frysen tills det är dags att äta dem.
Ingredienser
20Pepparkaksbollar
- 3 dl Supermüsli Hasselnöt & Mandel Supermüsli
- 1,5 dl russin
- 10 urkärnade mjuka dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1 msk malen kanel
- 1,5 tsk malen ingefära
- 1,5 tsk malda nejlikor
Dela
Pepparkaksbollar med hasselnöt och mandel
Kryddiga och saftiga pepparkaksbollar som är mycket enkla att göra! Passar perfekt till fika och julmyset, eller när som helst på året när man är sugen på pepparkakor. Det går bra att förvara pepparkaksbollarna både i kylen och frysen tills det är dags att äta dem.
Så gör du
- Mixa 2 dl Supermüsli tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en deg, det tar ca 2 minuter.
- Rulla 20 bollar av degen.
- Rulla pepparkaksbollarna i den resterande decilitern Supermüsli. Müslin fäster bäst om du har müsli i handen och ”kramar” in müslin.