
Hemmagjord glass på yoghurt, blåbär och müsli
Precis som en skål yoghurt med müsli, frukt och bär. Snabbt i glasform! För vem säger att yoghurt och flingor måste ätas i skål? Med detta glassrecept kan du göra din egen glass som dessutom är nyttig.
Hemmagjord glass på yoghurt, blåbär och müsli
Precis som en skål yoghurt med müsli, frukt och bär. Snabbt i glasform! För vem säger att yoghurt och flingor måste ätas i skål? Med detta glassrecept kan du göra din egen glass som dessutom är nyttig.
Så gör du
- Mixa bananen, tillsätt grekisk yoghurt, växtdryck och vaniljpulver och mixa ihop allt.
- Lägg lite av blåbären i botten på formarna, varva sedan yoghurtblandningen och resten av bären, samt lite av Müslin i sex glassformar, (storleken på glassformar kan variera lite).
- Lägg Soft Müsli sist i formarna.
- Ställ in i frysen över natten. Lossa glassen ur formarna, skölj ev. utsidan av formarna med lite vatten innan.
6
Tillagningstid: 15 minuter minuter
Ingredienser
- Receptets tillagningstid inkluderar inte tiden i frysen.
Glass
- 1 banan
- 3 dl grekisk yoghurt
- 1 dl havre- eller mandeldryck
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 1/2 dl blåbär, frysta tinade
- 1 dl Soft Müsli med Hasselnötssmör, Mandel & Dadlar







