
Havregröt med jordgubbssylt utan socker
Visste du att du enkelt kan göra egen jordgubbssylt utan socker, sötningsmedel eller tillsatser? Prova detta recept – sommarkänsla i en skål! Rabarber ger en ytterligare smakdimension, men du kan också välja att byta rabarbern mot samma mängd jordgubbar.
Havregröt med jordgubbssylt utan socker
Visste du att du enkelt kan göra egen jordgubbssylt utan socker, sötningsmedel eller tillsatser? Prova detta recept – sommarkänsla i en skål! Rabarber ger en ytterligare smakdimension, men du kan också välja att byta rabarbern mot samma mängd jordgubbar.
Så gör du
Jordgubbssylt
- Koka upp jordgubbar, rabarber, urkärnade dadlar och vatten i en kastrull på spisen. Låt puttra på medelvärme i ca 8-10 minuter tills rabarbern är mjuk. Ta kastrullen av värmen, rör ner chiafrön och låt stå i minst 30 minuter. Förvara sedan sylten i kylskåp den håller sig färsk i några dagar. Du kan också frysa in sylten.
Gröt
- Per portion gröt behövs 2 ¼ dl vatten och 1 dl Paulúns Havregröt Äpple, Mandel & Chia. Koka upp vatten och grötmix i en kastrull på spisen och låt puttra i ca 3 minuter.
Servering
- Servera den varma gröten med yoghurt, sylt och valfria toppings.