Go Back
+ servings
Frozen Cupcakes - recept med Paulúns

Strawberry Vegan Cheesecake

Baka sockerfritt med Paulúns. Prova en helt ny typ av cheesecake, perfekt till sommarens efterrätter! Gjord på cashewnötter, silkestofu och saftiga jordgubbar.
6
Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter

Ingredienser

Botten

Fyllning

  • 4 dl jordgubbar
  • 200 g silkestofu
  • 200 ml kokosgrädde
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ citron finrivet skal

Topping

  • 1 msk riven kokos

Dela

Strawberry Vegan Cheesecake

Baka sockerfritt med Paulúns. Prova en helt ny typ av cheesecake, perfekt till sommarens efterrätter! Gjord på cashewnötter, silkestofu och saftiga jordgubbar.

Så gör du

Recept botten

  • Blötlägg cashewnötterna i en skål med kallt vatten i 15 minuter.
  • Kärna ur och hacka dadlarna.
  • Häll av vattnet från nötterna.
  • Mixa cashewnötter, dadlar och kokos.
  • Tillsätt kokosolja, granola och mixa hastigt ihop allt.
  • Fördela massan i 6 stycken stadiga muffinspappersformar.

Recept fyllning

  • Snoppa och mixa jordgubbarna
  • Tillsätt tofun och kokosgrädden
  • Mixa till en slät smet.
  • Tillsätt vanilj och citronskal.
  • Häll upp smeten i formarna och toppa med kokos.
    Låt stå i frysen i minst 4 h. Ta ut och låt dem stå 10-15 minuter före servering. Toppa med garneringen.

Till garnering