En värmande havregrynsgröt med morot, aprikos, gurkmeja och Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion. Proppfull av betakaroten, vitaminer och antioxidanter! Lika god till frukost som lunch.
0,5äpple, skivor (gärna svenska sorten Fanny som ger en härlig röd färg)
2msklingon
1mskmandelsmör
Kardemummaskum
2dlhavredryck
2krmkardemummakärnor, mortlade
Dela
Guldgröt med kardemummaskum
En värmande havregrynsgröt med morot, aprikos, gurkmeja och Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion. Proppfull av betakaroten, vitaminer och antioxidanter! Lika god till frukost som lunch.
Så gör du
Koka upp ingredienser till gröten i en kastrull och låt sedan sjuda under omrörning i 3–4 min tills havregrynen mjuknat.
Lägg upp i en skål eller en djup tallrik.
Lägg över frukten och toppa med lingon, mandelsmör och ev. mandel.
Strö över Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion.
Värm upp havredrycken och kardemumman och vispa kraftigt under tiden. Servera gröten med den skummade drycken.