Go Back
+ servings
Goldenoats, guldgröt toppad med frukt och bär och Pualuns granola med apelsin, mango och passion.

Guldgröt med kardemummaskum

En värmande havregrynsgröt med morot, aprikos, gurkmeja och Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion. Proppfull av betakaroten, vitaminer och antioxidanter! Lika god till frukost som lunch.
1
Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

Guldgröt

Topping

Kardemummaskum

  • 2 dl havredryck
  • 2 krm kardemummakärnor, mortlade

Dela

Guldgröt med kardemummaskum

En värmande havregrynsgröt med morot, aprikos, gurkmeja och Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion. Proppfull av betakaroten, vitaminer och antioxidanter! Lika god till frukost som lunch.

Så gör du

  • Koka upp ingredienser till gröten i en kastrull och låt sedan sjuda under omrörning i 3–4 min tills havregrynen mjuknat.
  • Lägg upp i en skål eller en djup tallrik.
  • Lägg över frukten och toppa med lingon, mandelsmör och ev. mandel.
  • Strö över Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion.
  • Värm upp havredrycken och kardemumman och vispa kraftigt under tiden. Servera gröten med den skummade drycken.