Sötpotatispasta med grönkål och ädelost

Gör en ljuvligt god sötpotatispasta med grönkål och ädelost.

Sötpotatispasta med grönkål och ädelost

Ingredienser

  • 1 förpackning Paulúns Superpasta Tagliatelle med sötpotatis
  • 250 g broccoli
  • 200 g grönkål (eller svartkål)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g ädelost
  • 1 citron, saften
  • Salt och peppar
  • 1 dl rostade pumpakärnor

Recept

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Koka broccolin i samma kastrull som pastan eller i en separat.

Skölj kålen och dra bladen från stjälkarna. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kålen. Slå över grädden när kålen sjunkit ihop och fått lite yta. Smula över ädelosten och låt smälta in. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar innan servering.

Häll av pastan och broccolin och servera med den stuvade kålen. Toppa med rostade pumpakärnor.