Rött råris med kyckling, fetaost & rostade pumpafrön

Rött råris med kyckling, fetaost och pumpafrön -Paulúns

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 dl rött råris
  • 4 msk pumpafrön
  • 250 g cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk balsamvinäger
  • örtsalt

Marinad:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk grillkrydda

Recept

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden till kycklingen och häll den över kycklingen i formen.

Stek kycklingen i ugn i cirka 30 minuter.

Låt kycklingen svalna och skiva den tunt.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.

Rosta pumpafröna i en torr, het teflonstekpanna tills de fått lite färg.

Blanda alla ingredienser och smaka av med olja, vinäger och örtsalt.

Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014.