Paulúns superpasta med lax, krispiga grönsaker & örtolja

Superpasta med lax, krispiga grönsaker och örtolja

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 paket Paulúns Superpasta Tagliatelle
  • 250 g laxfilé, i tärningar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 150 g zucchini, i halvmånar
  • 175 g grön sparris, delade
  • 100 g sockerärtor, delade
  • 100 g edamamebönor
  • 0.5 citron, ekologisk
  • Svartpeppar

Örtolja

  • 1.5 dl örter tex basilika och persilja, grovt hackade
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Recept

Stek laxfilén i olja och krydda med salt och peppar.

Fräs zucchini, sparris, sockerärtor och edamamebönor i olja tillsammans med vitlöken och krydda med salt och peppar.

Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.

Mixa ingredienserna till örtoljan och häll över den nykokta pastan, laxen och de frästa grönsakerna.

Toppa med citronzest och nymalen svartpeppar.