Omelett med shiitakesvamp & edamamebönor

En omelett med shiitakesvamp och edamamebönor i stekpanna -Paulúns

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 100 g shiitakesvamp
  • ½ rödlök
  • 1 dl djupfrysta edamamebönor (gröna sojabönor)
  • 1 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk riven ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Recept

Skiva rödlöken tunt och halvera svamparna.

Knäck äggen i en skål och vispa sönder med gaffel, tillsätt sojabönorna, 1 kryddmått salt och svartpeppar.

Värm olivoljan i en stekpanna, tillsätt lök och svamp och fräs i några minuter tills svampen krympt. Salta och peppra.

Fördela svamp och lök jämnt i stekpannan, häll i äggsmeten och låt omeletten stelna på medelvärme.

När omeletten nästan har stelnat strör du över den rivna osten.

Servera med en sallad.

Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014.