Lax med örtpesto och råris

Lax med örtpesto -Paulúns

Ingredienser

  • 140 g okokt råris
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Örtpesto

  • 30 g pumpakärnor
  • 20 g solroskärnor
  • 1 ½ dl hackad färsk basilika
  • 2 msk pressad citron
  • salt och peppar

Recept

Sätt ugnen på 150 grader. Koka råriset enligt förpackningens anvisningar.

Dela laxen i portionsbitar om 125 gram. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form.

Olja in, salta, peppra och stek i ugn i cirka 20 minuter.

Kör alla ingredienser till peston i en mixer, smaka av med salt och peppar.

Servera laxen toppad med örtpesto till råriset.

Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015.