Kycklingfilé med granatäpplepesto & ricotta

Kycklingfilé med granatäpplepesto och ricotta

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 portioner Paulúns Supermix (rött råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön)
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 1.5 msk tamarisoja
  • 2 tsk rapsolja, kallpressad
  • gurkmeja
  • havssalt och svartpeppar

Granatäpplepesto

  • 30 g mandel
  • 3 msk basilikablad, färska
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 1 msk rapsolja eller olivolja, kallpressad
  • 40 g granatäpplekärnor

Till servering

  • 200 g ricotta
  • 65 g sallad gärna med fina rödbetsskott

Recept

Tillaga Paulúns Supermix enligt anvisningen på förpackningen.

Vänd kycklingfilén i pressad vitlök, tamarisoya, rapsolja och gurkmeja och stek den till den fått fin färg och är helt genomstekt.

Rosta hackad mandel i torr panna och blanda sedan med finhackad färsk basilika, rivet citronskal, rapsolja & granatäppelkärnor.

Servera kycklingfilé och granatäpplepesto med Supermix, ricotta och gärna en sallad med fina rödbetsskott.