Het gazpacho med räkor och rostade pumpakärnor

Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015.

Gazpacho med räkor

Portioner
4

Ingredienser

  • 12 stora färska tomater (gärna kvisttomater)
  • 4 röda paprikor
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 1 cm färsk röd chilipeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk honung
  • 4 msk pumpakärnor
  • 400 g skalade räkor
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • salt och peppar

Recept

Dela och kärna ur tomater och paprikor.

Skölj av kidneybönorna i ett durkslag.

Lägg tomat, paprika, kidney bönor, chili, vitlök och olivolja i en mixer och kör till en slät massa.

Späd med vatten till lagom tjocklek.

Smaka av med citron, vinäger, honung och salt och peppar. Ställ i kylen 1 timme.

Rosta pumpakärnorna i en stekpanna.

Häll soppan i en skål och toppa med räkor, pumpakärnor och svarta sesamfrön.