Het gazpacho med räkor och rostade pumpakärnor

Detta gazpacho recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015. Ett gott recept på en riktigt het gazpacho som passar utmärkt en varm sommardag!

Recept på Gazpacho med räkor -Paulúns

Portioner
4

Ingredienser

  • 12 stora färska tomater (gärna kvisttomater)
  • 4 röda paprikor
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 1 cm färsk röd chilipeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk honung
  • 4 msk pumpakärnor
  • 400 g skalade räkor
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • salt och peppar

Recept

Dela och kärna ur tomater och paprikor.

Skölj av kidneybönorna i ett durkslag.

Lägg tomat, paprika, kidney bönor, chili, vitlök och olivolja i en mixer och kör till en slät massa.

Späd med vatten till lagom tjocklek.

Smaka av med citron, vinäger, honung och salt och peppar. Ställ i kylen 1 timme.

Rosta pumpakärnorna i en stekpanna.

Häll soppan i en skål och toppa med räkor, pumpakärnor och svarta sesamfrön.