Fisktortilla med vitkål & korianderyoghurt

Fisktortilla med vitkål och korianderyoghurt

Ingredienser

  • 4 tortillabröd, fullkorn
  • 800 g torskfilé
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk olivolja
  • 500 g vitkål
  • ½ rödlök
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Korianderyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt

Recept

Skär fisken i 8 lika stora bitar, vänd dem i mandelmjöl och salta och peppra.

Värm 2 matskedar olivolja i en stekpanna, lägg i fiskbitarna och stek på båda sidorna tills de är genomstekta. Det gör inget om fisken faller lite i bitar.

Strimla kålen och finstrimla löken.

Blanda ihop alla ingredienser till Korianderyoghurten och smaka av med salt.

Blanda i 1 matsked olivolja, vinägern och smaka av med salt.

Värm tortillabröden och lägg på fisk, vitkålssallad och korianderyoghurt och rulla ihop.

Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014.