
Tunisisk morotsdipp med harissa kyckling
Ugnstekt kycklingfilé smaksatt med skön hetta från harissa, tillsammans med en kryddig morotsdipp och Paulúns supermix – Ett gott och nyttigt recept!
Ingredienser
Tunisisk morotsdipp
- Morötter
- rapsolja
- vitlök
- spiskummin
- gurkmeja
- havssalt
- chili
- matlagningsyoghurt
Harissa kyckling
- Kycklingfilé
- olja
- citronjuice
- soja
- harissa
Dela
Tunisisk morotsdipp med harissa kyckling
Ugnstekt kycklingfilé smaksatt med skön hetta från harissa, tillsammans med en kryddig morotsdipp och Paulúns supermix – Ett gott och nyttigt recept!
Så gör du
- Rosta kokta morotsslantar i ugnen med rapsolja, pressad vitlök, spiskummin, gurkmeja, havssalt och chili tills de fått lite rostad yta.
- Mixa dem när de svalnat lite och blanda ner matlagningsyoghurt till önskad konsistens. Smaka av med kryddorna.
- Ugnstek kyckling med en blandning av olja, citronjuice, soja och harissa efter tycker och smak.
- Servera med nykokt Paulúns Supermix.