
Crunchy bowl med jordnötssmör, kakao och linsflingor
Så enkelt och gott! En nyttig smoothie bowl fylld med naturligt goda smaker – funkar lika bra till helgfrukosten som till dessert. Blandningen av kakao, jordnötssmör och banan är oslagbar och de krossade linsflingorna ger smoothien en härlig crunch. Våra linsflingor är fullproppade med nyttigheter utan tillsatt socker och är noga utvecklade tillsammans med Paulúns Hälsoråd. Förutom ett härligt krisp, ger flingorna denna smoothie en boost av fiber och protein! Ett utvalt favoritrecept av Maria i Paulúns Hälsoråd.
Ingredienser
BOWL MED CRUNCHY CHOKLAD OCH JORDNÖTSSMÖR
- 3 msk jordnötssmör
- 3 bananer, skivade, frysta
- 1 1/2 dl växtbaserad mjölk
- 2 msk kakao
- 1 dl Linsflingor, Naturell med Chiafrön
TOPPING
- 4 dl Linsflingor, Naturell med Chiafrön
- 2 tsk kakaonibs
- 2 msk rostade kokoschips
- 2 dl körsbär, urkärnade, färska eller frysta
- 2 dl hallon
Dela
Crunchy bowl med jordnötssmör, kakao och linsflingor
Så enkelt och gott! En nyttig smoothie bowl fylld med naturligt goda smaker – funkar lika bra till helgfrukosten som till dessert. Blandningen av kakao, jordnötssmör och banan är oslagbar och de krossade linsflingorna ger smoothien en härlig crunch. Våra linsflingor är fullproppade med nyttigheter utan tillsatt socker och är noga utvecklade tillsammans med Paulúns Hälsoråd. Förutom ett härligt krisp, ger flingorna denna smoothie en boost av fiber och protein! Ett utvalt favoritrecept av Maria i Paulúns Hälsoråd.
Så gör du
- Skala och skiva bananerna och lägg dem i frysen i minst 4 timmar.
- Lägg bananskivorna, jordnötssmöret, den plantbaserade mjölken och kakaon i en matberedare och mixa på hög hastighet till en krämig smet. Vänd i de krossade Paulúns linsflingor.
- Servera i skål och toppa med Paulúns linsflingor, kakaonibs, rostade kokoschips, körsbär och hallon.