På grund av ett olyckligt beräkningsfel kommer sex produkter inom Paulúns sortiment få nya näringsvärden. Näringsdeklarationerna är nu korrigerade och distributionen av förpackningar med de korrekta värdena har påbörjats. 

De justerade näringsdeklarationerna beror på att ett äppelkoncentrat på grund av den mänskliga faktorn inte tagits med i beräkningarna, vilket gör att andelen sockerarter nu justeras upp till mellan ett halvt och tre gram per portion. Näringsvärdena ligger fortfarande under gränsvärdena för till exempel nyckelhålsmärkning.

Vi beklagar det som har hänt och har skärpt våra kontroller av näringsvärden för att något liknande inte ska kunna hända igen. Vi är fortsatt väldigt stolta över Paulúns sortiment som aldrig innehåller tillsatt socker utan bara sockerarter som förekommer naturligt i frukt, bär, juicekoncentrat och spannmål.

De produkter som berörs är Paulúns Granola Mullbär & Kardemumma, Paulúns Granola Hasselnöt & DadlarPaulúns Supergröt Äpple & Kanel, Paulúns Supergröt Blåbär & HallonPaulúns Supermüsli Äpple & Kanel och Paulúns Supermüsli Blåbär & Vanilj.

För korrekta näringsdeklarationer klicka på respektive produkt ovan.

Konsumenter som har frågor uppmanas vända sig till Orkla Foods Sveriges konsumentkontakt på konsumentkontakt@orklafoods.se.