Paulúns recept

Superpasta Rigatoni med kokosmjölk, ingefära & lime

Lax med superpasta rigatoni, kokosmjölk, ingefära och lime

Ingredienser

4 personer

Ingredienser:
1 msk kallpressad kokosolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400g kokosmjölk
1 msk grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
2 msk riven ingefära
1 röd chili, hackad
1 lime, zest & juice
Salt
Cayennepeppar

Att servera till:
1 påse Superpasta Rigatoni
1 normalstort färsk broccolistånd eller 1 normalstor zucchini
70 g färsk spenat
4 laxfiléer á 125 g

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
  2. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt sedan kokosmjölken, grönsaksbuljongen, gurkmeja, riven ingefära, hackade chilin, samt zest och juice från lime, låt sjuda i ca 30.
  4. Mixa såsen slätt med hjälp av en stavmixer.
  5. Smaka av såsen med salt och cayennepeppar.
  6. Servera med ugnsbakad eller stekt lax, ångad broccoli eller zucchini och färsk spenat.

Dela