Paulúns recept

Supermix med laxfilé, limevinägrett och rostad sparris

Lax serverad med Paulúns supermix

Ingredienser

4 personer

Du behöver:
4 port Paulúns Supermix (råris, quinoa, black eyed beans och solrosfrön)
400 g laxfilé
250 g grön sparris
ca 2 tsk rapsolja, kallpressad
havssalt och svartpeppar

Limevinägrett:
1,5 msk vinäger
1,5 msk tamarisoja
1 tsk limejuice
1 tsk rapsolja, kallpressad
färsk röd chili, efter smak

Servering:
65 g babyspenat
25 g parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Tillaga Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd laxfilé och sparris i rapsolja, havssalt och nymalen svartpeppar på ett ugnsfast fat. Tillaga ca 15 minuter i ugn eller till laxen är precis som du vill ha den.
  4. Blanda alla ingredienser till limevinägretten.
  5. Servera laxfilé och limevinägrett med Supermix, babyspenat och tunt hyvlad parmesan.

Dela