Paulúns recept

Spenat- & kikärtssallad med halloumi

Spenat- & kikärtssallad med halloumi

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

4 dl kokta kikärtor
250 g babyplommontomater
1 rödlök
1 gul paprika
1 orange paprika
70 g babyspenat
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
nymalen svartpeppar
flingsalt
250 g halloumi
1 msk olivolja

Gör så här

  • Halvera tomaterna, skiva rödlöken tunt och tärna paprikorna.
  • Lägg upp på ett fat tillsammans med de sköljda och avrunna kikärtorna och babyspenaten och ringla över olivolja och vinäger.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Tärna halloumin, stek den i olja tills den har fått fin färg och toppa salladen med halloumin.

Dela