Paulúns recept

Rött råris med kyckling, fetaost & rostade pumpafrön

Rött råris med kyckling, fetaost & rostade pumpafrön

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé

Marinad:
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk grillkrydda
2 dl rött råris

4 msk pumpafrön
250 g cocktailtomater
150 g fetaost
70 g babyspenat
2 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
örtsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden till kycklingen och häll den över kycklingen i
  • formen.
  • Stek kycklingen i ugn i cirka 30 minuter.
  • Låt kycklingen svalna och skiva den tunt.
  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.
  • Rosta pumpafröna i en torr, het teflonstekpanna tills de fått lite
  • färg.
  • Blanda alla ingredienser och smaka av med olja, vinäger och örtsalt.

Dela