Paulúns recept

ROSTAD MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK, KORIANDER OCH INGEFÄRA

ROSTAD MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK, KORIANDER OCH INGEFÄRA

En mustig morotssoppa som är helt vegansk, boostad med antioxidanter i form av ingefära, kanel, gurkmeja och chili. Genom att rosta morötterna i ugnen får soppan en fylligare och mer intensiv smak. Att tillsätta Paulúns Supermix gör måltiden komplett, och ger samtidigt en god brytning till den släta soppan.

Rosta morotsslantar i ugnen med vitlök, apelsinkött, olivolja och salt och peppar. Koka upp krämig kokosmjölk och häll sedan i morötterna.  Gör en grund i en kastrull på olivolja, ingefära, apelsinskal, apelsinsaft, chili, koriander, spiskummin, kanel, gurkmeja och curry.  Låt koka ihop 5-10 minuter. Blanda samman allt och mixa slät. Smaka av med nypressad lime, salt och peppar och servera sedan med nykokt supermix, korianderblad och ärtskott.

Dela