Paulúns recept

Kycklingfilé med granatäpplepesto och ricotta

Kyckling serverad med Paulúns supermix

Ingredienser

4 personer

4 port Paulúns Supermix (rött råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön)
500 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök
1,5 msk tamarisoja
ca 2 tsk rapsolja, kallpressad
gurkmeja
havssalt och svartpeppar

Granatäpplepesto:
30 g mandel
Ca 3 msk basilikablad, färska
1 tsk citronskal, rivet
1 msk rapsolja eller olivolja, kallpressad
40 g granatäpplekärnor

Servering:
200 g ricotta
65 g sallad gärna med fina rödbetsskott

Gör så här

  1. Tillaga Paulúns Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Vänd kycklingfilén i pressad vitlök, tamarisoya, rapsolja och gurkmeja och stek den till den fått fin färg och är helt genomstekt.
  3. Rosta hackad mandel i torr panna och blanda sedan med finhackad färsk basilika, rivet citronskal, rapsolja & granatäppelkärnor.
  4. Servera kycklingfilé och granatäpplepesto med Supermix, ricotta och gärna en sallad med fina rödbetsskott.

Dela