Paulúns recept

HET GAZPACHO MED RÄKOR OCH ROSTADE PUMPAKÄRNOR

Gazpacho med räkor

matt_och_smal
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015. 

Ingredienser

12 stora färska tomater
(gärna kvisttomater)
4 röda paprikor
400 g kokta kidneybönor
1 cm färsk röd chilipeppar
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 msk vinäger
1 tsk honung
4 msk pumpakärnor
400 g skalade räkor
2 tsk svarta sesamfrön
salt och peppar

Gör så här

  • Dela och kärna ur tomater och paprikor.
  • Skölj av kidneybönorna i ett durkslag.
  • Lägg tomat, paprika, kidney bönor, chili, vitlök och olivolja i en mixer och kör till en slät massa.
  • Späd med vatten till lagom tjocklek.
  • Smaka av med citron, vinäger, honung och salt och peppar. Ställ i kylen 1 timme.
  • Rosta pumpakärnorna i en stekpanna.
  • Häll soppan i en skål och toppa med räkor, pumpakärnor och svarta
    sesamfrön.

Dela