Paulúns recept

Glutenfri mjuk pepparkaka med äpplen och müsli

Glutenfri mjuk pepparkaka med äpplen och müsli

Baka en glutenfri och mjuk pepparkaka med äpplen och Paulúns goda müsli. Ett perfekt alternativ på kalaset och festen som passar alla. 

Ingredienser

6 ägg
3 dl farinsocker
3 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjöl eller majsmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
2 tsk mald nejlika
2 tsk mald ingefära
2 tsk mald kardemumma
1 msk kanel
150 g smör, smält
1,5 dl mjölk
1 äpple
1-2 dl Paulúns Supermüsli äpple & kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta sedan ner i äggvispet.
3. Tillsätt smält smör och mjölk och rör om till en helt slät smet.
4. Lägg ut bakplåtspapper i en långpanna och smörj pappret med lite smör. Häll ut smeten i formen.
5. Dela ner äpplet till små klyftor och tryck ner i kakan.
6. Grädda i ungen i 20 minuter och strö över müslin.
7. Grädda i ytterligare 10-20 minuter.

Dela