Paulúns recept

Fisktortilla med vitkål & koriander-yoghurt

Fisktortilla med vitkål & koriander-yoghurt

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

4 tortillabröd, fullkorn
800 g torskfilé
1 dl mandelmjöl
3 msk olivolja
500 g vitkål
½ rödlök
½ msk rödvinsvinäger
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Korianderyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk hackad färsk koriander
1 pressad vitlöksklyfta
Salt

Gör så här

  • Skär fisken i 8 lika stora bitar, vänd dem i mandelmjöl och salta och peppra.
  • Värm 2 matskedar olivolja i en stekpanna, lägg i fiskbitarna och stek på båda sidorna tills de är genomstekta. Det gör inget om fisken faller lite i bitar.
  • Strimla kålen och finstrimla löken.
  • Blanda ihop alla ingredienser till Korianderyoghurten och smaka av med salt.
  • Blanda i 1 matsked olivolja, vinägern och smaka av med salt.
  • Värm tortillabröden och lägg på fisk, vitkålssallad och korianderyoghurt och rulla ihop.

Dela