Paulúns recept

Chokladbollar med Paulúns Granola

Chokladbollar med Paulúns Granola

Ingredienser

(10-15 st)

150 g färska dadlar med kärnor
80 g mandlar, hela och skalade
1-2 msk kaffe
1 msk kokosolja, vanlig eller neutral
1 msk kakao (gärna raw)
1 krm havssalt
1,5 dl Paulúns Granola Kakao & Hallon, plus 0,5 dl till att rulla chokladbollarna i
2 msk kokosflakes

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsammans mandlarna, välj själv hur finfördelat du vill ha det.
  2. Tilllsätt därefter kaffe, kokosolja, kakao, havssalt och Paulúns Kakao & Hallon Granola.
  3. Mixa ihop snabbt, gärna så att smeten har lite bitar kvar.
  4. Krossa kokosflakes och granola i mixer eller mortel och rulla chokladbollarna i det.
  5. Kyl chokladbollarna en stund innan du ska njuta av dem.
  6. Tips: Det går naturligtvis bra att variera smaken med andra smaker både på smaksättning och på Paulúns Granola..

Dela