Det kan faktiskt vara både roligt & enkelt att laga god och hälsosam mat! Här bjuder vi på inspiration utifrån några av våra favoritrecept.

Paulúns recept

Hallonyoghurt med chiapudding och blåbärsboost

Hallonyoghurt med chiapudding och blåbärsboost

Starta dagen på bästa sätt med en “half and half” – hälften chiapudding och hälften hallonyoghurt, toppad med blåbär och linsflingor.

Ingredienser

2 portioner

Chiapudding:
3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk

Hallonyoghurt:
2 dl naturell yoghurt
1,5 dl färska hallon
1 krm vaniljpulver

Blåbärsboost:
10 färska dadlar
1 skvätt vatten
0,5 dl frysta blåbär, tinade
Topping
Paulúns Linsflingor Hallon & Kokos
eventuellt färska bär

Gör så här

  1. Rör ihop chiafrön och mandelmjölk. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Mosa hallonen med en gaffel och rör sedan ihop med yoghurt och vaniljpulver.
  3. Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer. Häll på vatten och mixa slätt. Blanda sedan ner de tinade blåbären.
  4. Lägg upp chiapuddingen i halva skålen och hallonyoghurten i andra halvan. Toppa med blåbärsröran, linsflingor och eventuellt lite färska bär.

Dela

Paulúns recept

Smoothie bowl toppad med Paulúns Linsflingor Hallon & Kokos

Smoothiebowl toppad med Paulúns linsflingor

Testa Paulúns friska smoothie bowl med smak av hallon!
Enkelt, nyttigt och gott! Smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den något tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.

Ingredienser

2 portioner

1 banan
100 g hallon, frysta
125 g kvarg, naturell eller havreyoghurt
1 nypa vaniljpulver

Topping:
Paulúns Linsflingor Hallon & Kokos
Blåbär
Hallon
Chiafrön

Gör så här

  1. Skala och skiva bananen. Mixa bananen, de frysta hallonen, kvargen och en nypa vaniljpulver.
  2. Lägg upp smoothien i portionsskålar och toppa med Paulúns Linsflingor hallon & kokos, chiafrön och färska blåbär och hallon.

Dela

Paulúns recept

Smoothie bowl med granola och ugnsbakad banan

Smoothiebowl med granola och banan

En perfekt start på dagen eller som ett lyxigt mellanmål! Smoothie med hallon, blåbär, avokado och mandelsmör serveras med ugnsbakad banan, granola och färska bär. Mums!

Ingredienser

2 personer

1,5 banan
1 tsk ekologisk kakao
3 dl frysta hallon
1 dl frysta blåbär
1-2 msk mandelsmör
1 avokado
4 dl havredryck
1 dl Paulúns Proteingranola Kakao, Kokos & mandel
2 dl färska bär, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala en banan och skiva den på längden. Lägg bananen i en ugnssäker form och pudra över kakao. Baka i ugnen i ca 4-5 minuter.
  2. Häll hallon och blåbär i en stark mixer. Gröp ur avokadon och lägg i mixern tillsammans med mandelsmör och en halv banan Häll över havredrycken och mixa samman till en krämig smoothie.
  3. Häll upp smoothien i en skål, lägg på den ugnsbakade bananen, toppa med färska bär och strössla över Paulúns Proteingranola.

 

Läs mer om Paulúns Proteingranola här

Dela

Paulúns recept

Kycklingfilé med granatäpplepesto och ricotta

Kyckling serverad med Paulúns supermix

Ingredienser

4 personer

4 port Paulúns Supermix (rött råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön)
500 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök
1,5 msk tamarisoja
ca 2 tsk rapsolja, kallpressad
gurkmeja
havssalt och svartpeppar

Granatäpplepesto:
30 g mandel
Ca 3 msk basilikablad, färska
1 tsk citronskal, rivet
1 msk rapsolja eller olivolja, kallpressad
40 g granatäpplekärnor

Servering:
200 g ricotta
65 g sallad gärna med fina rödbetsskott

Gör så här

  1. Tillaga Paulúns Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Vänd kycklingfilén i pressad vitlök, tamarisoya, rapsolja och gurkmeja och stek den till den fått fin färg och är helt genomstekt.
  3. Rosta hackad mandel i torr panna och blanda sedan med finhackad färsk basilika, rivet citronskal, rapsolja & granatäppelkärnor.
  4. Servera kycklingfilé och granatäpplepesto med Supermix, ricotta och gärna en sallad med fina rödbetsskott.

Dela

Paulúns recept

Supermix med sesamhalloumi, ingefärsdressing och melon

Halloumi serverad med Paulúns supermix

Ingredienser

4 personer

4 port Paulúns Supermix ( rött råris, mathavre, mungbönor och pumpafrön)
220 g halloumi
2 tsk rapsolja, kallpressad
30 g sesamfrö
40 g hasselnötter
200 g sockerärtor
90 g göd lök
65 g grönsallad
400 g cantaloupe melon

Ingefärsdressing:
10 g ingefära, färskriven
1 msk citronjuice
1 tsk rapsolja, kallpressad
Havssalt & svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga Paulúns Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva halloumin och vänd varje skiva först i rapsolja sedan i sesamfrö och stek dem sedan gyllene i stekpanna.
  3. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem vid sidan om sesamhalloumin.
  4. Strimla sockerärtorna och finhacka löken och blanda med grönsalladen.
  5. Blanda riven ingefära med resten av till ingefärsdressingen häll på rätten.
  6. Toppa med fina bitar av cantaloupemelon.

Dela

Paulúns recept

Supermix med laxfilé, limevinägrett och rostad sparris

Lax serverad med Paulúns supermix

Ingredienser

4 personer

Du behöver:
4 port Paulúns Supermix (råris, quinoa, black eyed beans och solrosfrön)
400 g laxfilé
250 g grön sparris
ca 2 tsk rapsolja, kallpressad
havssalt och svartpeppar

Limevinägrett:
1,5 msk vinäger
1,5 msk tamarisoja
1 tsk limejuice
1 tsk rapsolja, kallpressad
färsk röd chili, efter smak

Servering:
65 g babyspenat
25 g parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Tillaga Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd laxfilé och sparris i rapsolja, havssalt och nymalen svartpeppar på ett ugnsfast fat. Tillaga ca 15 minuter i ugn eller till laxen är precis som du vill ha den.
  4. Blanda alla ingredienser till limevinägretten.
  5. Servera laxfilé och limevinägrett med Supermix, babyspenat och tunt hyvlad parmesan.

Dela

Paulúns recept

Superpasta Rigatoni med kokosmjölk, ingefära & lime

Lax med superpasta rigatoni, kokosmjölk, ingefära och lime

Ingredienser

4 personer

Ingredienser:
1 msk kallpressad kokosolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400g kokosmjölk
1 msk grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
2 msk riven ingefära
1 röd chili, hackad
1 lime, zest & juice
Salt
Cayennepeppar

Att servera till:
1 påse Superpasta Rigatoni
1 normalstort färsk broccolistånd eller 1 normalstor zucchini
70 g färsk spenat
4 laxfiléer á 125 g

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
  2. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt sedan kokosmjölken, grönsaksbuljongen, gurkmeja, riven ingefära, hackade chilin, samt zest och juice från lime, låt sjuda i ca 30.
  4. Mixa såsen slätt med hjälp av en stavmixer.
  5. Smaka av såsen med salt och cayennepeppar.
  6. Servera med ugnsbakad eller stekt lax, ångad broccoli eller zucchini och färsk spenat.

Dela

Paulúns recept

Superpasta Fusilli med Pumpakärnspesto med avokado

Serveringsförslag av Paulúns Superpasta, fusilli

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser:
1 dl pumpakärnor
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
50g färsk basilika
1 ätmogen avokado
Salt
Svartpeppar

Att servera till:
1 påse Superpasta Fusilli
1 paket halloumi

Gör så här

  1. Mixa pumpakärnor, vitlök, olivolja, basilika och avokado i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda med Supepasta och servera med körsbärstomater och stekt halloumi.

Dela

Paulúns recept

Superpasta Tagliatelle med tomatsås

Tagliatelle Superpasta serveringsförslag

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser:
4 msk olivolja
2 normalstora gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
800 g krossade tomater
1-2 msk grönsaksbuljongpulver av god kvalitet (mängd beror på buljongens smakstyrka, prova dig fram!)
½ dl strimlad färsk basilika
Salt
Svartpeppar
Valfritt: 400 g valfri färs

Att servera till:
1 påse Superpasta Tagliatelle

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
  2. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt sedan krossade tomater och grönsaksbuljong, låt sjuda i ca 30 minuter utan lock. Rör om då och då.
  4. Vänd ner basilikan och smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Serveras som den är eller som en bolognese med vegofärs eller köttfärs. Fräs isåfall ca 400 g valfri färs tillsammans med lök och vitlök.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Superknäcke Rotfrukt med avokado och dukkah

Avokado macka på rotfruktsknäcke med dukkah

Ingredienser

1 portion

Dukkah:
4 msk pinjenötter
4 msk skalade pistagenötter
4 msk vita sesamfrön
2 msk korianderfrön
2 msk spiskumminfrön
½ tsk havssalt
svartpeppar

1 mogen avokado
2 skivor Paulúns Superknäcke rotfrukt
2 msk naturell kvarg
Kallpressad olivolja
Några droppar citronjuice
2-4 tsk dukkah

Gör så här

  1. Rosta alla kryddor och nötter i en torr stekpanna på mellanhög värme. Skaka stekjärnet ett par gånger så att allt rostas jämnt.
  2. När allt är färdigrostat, mortla eller mixa i en matberedare tills du får en lagom grov textur.
  3. Bred på kvarg på två Paulúns Superknäcke, dela avokadon på mitten och skiva.
  4. Fördela på knäckebröden, droppa på lite citronjuice och olivolja.
  5. Avsluta med att sprinkla generöst med dukkah. Dukkahn som blir över förvaras mörkt i en glasburk med tätt lock.

Dela