Det kan faktiskt vara både roligt & enkelt att laga god och hälsosam mat! Här bjuder vi på inspiration utifrån några av våra favoritrecept.

Paulúns recept

Smoothie bowl med granola och ugnsbakad banan

Smoothie bowl med granola och ugnsbakad banan

En perfekt start på dagen eller som ett lyxigt mellanmål! Smoothie med hallon, blåbär, avokado och mandelsmör serveras med ugnsbakad banan, granola och färska bär. Mums!

Ingredienser

2 personer

1,5 banan
1 tsk ekologisk kakao
3 dl frysta hallon
1 dl frysta blåbär
1-2 msk mandelsmör
1 avokado
4 dl havredryck
1 dl Paulúns Proteingranola Kakao, Kokos & mandel
2 dl färska bär, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala en banan och skiva den på längden. Lägg bananen i en ugnssäker form och pudra över kakao. Baka i ugnen i ca 4-5 minuter.
  2. Häll hallon och blåbär i en stark mixer. Gröp ur avokadon och lägg i mixern tillsammans med mandelsmör och en halv banan Häll över havredrycken och mixa samman till en krämig smoothie.
  3. Häll upp smoothien i en skål, lägg på den ugnsbakade bananen, toppa med färska bär och strössla över Paulúns Proteingranola.

 

Läs mer om Paulúns Proteingranola här

Dela

Paulúns recept

Kycklingfilé med granatäpplepesto och ricotta

Kycklingfilé med granatäpplepesto och ricotta

Ingredienser

4 personer

4 port Paulúns Supermix (rött råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön)
500 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök
1,5 msk tamarisoja
ca 2 tsk rapsolja, kallpressad
gurkmeja
havssalt och svartpeppar

Granatäpplepesto:
30 g mandel
Ca 3 msk basilikablad, färska
1 tsk citronskal, rivet
1 msk rapsolja eller olivolja, kallpressad
40 g granatäpplekärnor

Servering:
200 g ricotta
65 g sallad gärna med fina rödbetsskott

Gör så här

  1. Tillaga Paulúns Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Vänd kycklingfilén i pressad vitlök, tamarisoya, rapsolja och gurkmeja och stek den till den fått fin färg och är helt genomstekt.
  3. Rosta hackad mandel i torr panna och blanda sedan med finhackad färsk basilika, rivet citronskal, rapsolja & granatäppelkärnor.
  4. Servera kycklingfilé och granatäpplepesto med Supermix, ricotta och gärna en sallad med fina rödbetsskott.

Dela

Paulúns recept

Supermix med sesamhalloumi, ingefärsdressing och melon

Supermix med sesamhalloumi, ingefärsdressing och melon

Ingredienser

4 personer

4 port Paulúns Supermix ( rött råris, mathavre, mungbönor och pumpafrön)
220 g halloumi
2 tsk rapsolja, kallpressad
30 g sesamfrö
40 g hasselnötter
200 g sockerärtor
90 g göd lök
65 g grönsallad
400 g cantaloupe melon

Ingefärsdressing:
10 g ingefära, färskriven
1 msk citronjuice
1 tsk rapsolja, kallpressad
Havssalt & svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga Paulúns Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva halloumin och vänd varje skiva först i rapsolja sedan i sesamfrö och stek dem sedan gyllene i stekpanna.
  3. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem vid sidan om sesamhalloumin.
  4. Strimla sockerärtorna och finhacka löken och blanda med grönsalladen.
  5. Blanda riven ingefära med resten av till ingefärsdressingen häll på rätten.
  6. Toppa med fina bitar av cantaloupemelon.

Dela

Paulúns recept

Supermix med laxfilé, limevinägrett och rostad sparris

Supermix med laxfilé, limevinägrett och rostad sparris

Ingredienser

4 personer

Du behöver:
4 port Paulúns Supermix (råris, quinoa, black eyed beans och solrosfrön)
400 g laxfilé
250 g grön sparris
ca 2 tsk rapsolja, kallpressad
havssalt och svartpeppar

Limevinägrett:
1,5 msk vinäger
1,5 msk tamarisoja
1 tsk limejuice
1 tsk rapsolja, kallpressad
färsk röd chili, efter smak

Servering:
65 g babyspenat
25 g parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Tillaga Supermix enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd laxfilé och sparris i rapsolja, havssalt och nymalen svartpeppar på ett ugnsfast fat. Tillaga ca 15 minuter i ugn eller till laxen är precis som du vill ha den.
  4. Blanda alla ingredienser till limevinägretten.
  5. Servera laxfilé och limevinägrett med Supermix, babyspenat och tunt hyvlad parmesan.

Dela

Paulúns recept

Superpasta Rigatoni med kokosmjölk, ingefära & lime

Superpasta Rigatoni med kokosmjölk, ingefära & lime

Ingredienser

4 personer

Ingredienser:
1 msk kallpressad kokosolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400g kokosmjölk
1 msk grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
2 msk riven ingefära
1 röd chili, hackad
1 lime, zest & juice
Salt
Cayennepeppar

Att servera till:
1 påse Superpasta Rigatoni
1 normalstort färsk broccolistånd eller 1 normalstor zucchini
70 g färsk spenat
4 laxfiléer á 125 g

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
  2. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt sedan kokosmjölken, grönsaksbuljongen, gurkmeja, riven ingefära, hackade chilin, samt zest och juice från lime, låt sjuda i ca 30.
  4. Mixa såsen slätt med hjälp av en stavmixer.
  5. Smaka av såsen med salt och cayennepeppar.
  6. Servera med ugnsbakad eller stekt lax, ångad broccoli eller zucchini och färsk spenat.

Dela

Paulúns recept

Superpasta Fusilli med Pumpakärnspesto med avokado

Superpasta Fusilli med Pumpakärnspesto med avokado

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser:
1 dl pumpakärnor
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
50g färsk basilika
1 ätmogen avokado
Salt
Svartpeppar

Att servera till:
1 påse Superpasta Fusilli
1 paket halloumi

Gör så här

  1. Mixa pumpakärnor, vitlök, olivolja, basilika och avokado i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda med Supepasta och servera med körsbärstomater och stekt halloumi.

Dela

Paulúns recept

Superpasta Tagliatelle med tomatsås

Superpasta Tagliatelle med tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser:
4 msk olivolja
2 normalstora gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
800 g krossade tomater
1-2 msk grönsaksbuljongpulver av god kvalitet (mängd beror på buljongens smakstyrka, prova dig fram!)
½ dl strimlad färsk basilika
Salt
Svartpeppar
Valfritt: 400 g valfri färs

Att servera till:
1 påse Superpasta Tagliatelle

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
  2. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt sedan krossade tomater och grönsaksbuljong, låt sjuda i ca 30 minuter utan lock. Rör om då och då.
  4. Vänd ner basilikan och smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Serveras som den är eller som en bolognese med vegofärs eller köttfärs. Fräs isåfall ca 400 g valfri färs tillsammans med lök och vitlök.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Superknäcke Rotfrukt med avokado och dukkah

Paulúns Superknäcke Rotfrukt med avokado och dukkah

Ingredienser

1 portion

Dukkah:
4 msk pinjenötter
4 msk skalade pistagenötter
4 msk vita sesamfrön
2 msk korianderfrön
2 msk spiskumminfrön
½ tsk havssalt
svartpeppar

1 mogen avokado
2 skivor Paulúns Superknäcke rotfrukt
2 msk naturell kvarg
Kallpressad olivolja
Några droppar citronjuice
2-4 tsk dukkah

Gör så här

  1. Rosta alla kryddor och nötter i en torr stekpanna på mellanhög värme. Skaka stekjärnet ett par gånger så att allt rostas jämnt.
  2. När allt är färdigrostat, mortla eller mixa i en matberedare tills du får en lagom grov textur.
  3. Bred på kvarg på två Paulúns Superknäcke, dela avokadon på mitten och skiva.
  4. Fördela på knäckebröden, droppa på lite citronjuice och olivolja.
  5. Avsluta med att sprinkla generöst med dukkah. Dukkahn som blir över förvaras mörkt i en glasburk med tätt lock.

Dela

Paulúns recept

Superknäcke Chia med hasselnötssmör

Superknäcke Chia med hasselnötssmör

Ingredienser

1 portion

Ingredienser:
2 dl naturella hasselnötter
2 tsk kakao, gärna raw
3 urkärnade dadlar
2 msk kallpressad kokosolja

2 skivor Paulúns Superknäcke Chia
Halverade hallon och jordgubbar

Gör så här

  1. Mixa nötterna på högsta fart i en matberedare eller mixer tills du har ett jämnt och fint smör, det kan ta mellan 10–20 minuter beroende på tillberedare och nötsort.
  2. Tillsätt därefter kakaon, dadlarna och kokosoljan och mixa ytterligare.
  3. Förvara resterande nötsmör i en glasburk med lock i kylskåp. (Hållbarhet i kyl: cirka en vecka)

Dela

Paulúns recept

PAULÚNS SUPERPASTA MED LAX, KRISPIGA GRÖNSAKER & ÖRTOLJA

PAULÚNS SUPERPASTA MED LAX, KRISPIGA GRÖNSAKER & ÖRTOLJA

Ingredienser

4 portioner

1 paket Paulúns Superpasta Tagliatelle
350 g laxfilé, i tärningar
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta, pressad
150 g zucchini, i halvmånar
175 g grön sparris, delade
100 g sockerärtor, delade
100 g edamamebönor

ÖRTOLJA
1,5 dl örter tex basilika och persilja, grovt hackade
0,75 dl rapsolja
½ vitlöksklyfta
Salt och peppar

½ citron, ekologisk
Svartpeppar

Gör så här

  1. Stek laxfilén i olja och krydda med salt och peppar.
  2. Fräs zucchini, sparris, sockerärtor och edamamebönor i olja tillsammans med vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Mixa ingredienserna till örtoljan och häll över den nykokta pastan, laxen och de frästa grönsakerna.
  5. Toppa med citronzest och nymalen svartpeppar.

Dela