Det kan faktiskt vara både roligt & enkelt att laga god och hälsosam mat! Här bjuder vi på inspiration utifrån några av våra favoritrecept.

Paulúns recept

Overnight oats (vegan) på Paulúns Supermüsli Tranbär, Mandel & Acai

Overnight oats (vegan) på Paulúns Supermüsli Tranbär, Mandel & Acai

Ingredienser

2 portioner

1 mogen ekologisk banan
2 tsk chiafrö
½ tsk kanel, gärna ceylonkanel
1 dl Paulúns Supermüsli Tranbär, Mandel & Acai
1 ¾  dl mandelmjölk osötad
½ tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Mosa bananen och rör i chiafrön och kanel så att ingredienserna förblandas.
  2. Tillsätt Paulúns Supermüsli, mandelmjölk och vaniljpulver.
  3. Ställ i kylen över natten eller minst 2 timmar.
  4. Häll den färdiga gröten / overnight oats i en skål och toppa med färska bär.

Dela

Paulúns recept

Smoothie med blåbär, avokado, mango & Paulúns Paleo Supergranola

Smoothie med blåbär, avokado, mango & Paulúns Paleo Supergranola

Ingredienser

2 portioner

2 ¼ dl frysta blåbär
1 ½ dl fryst mango
½ avokado
1 msk chiafrön
1 tsk matchapulver
2 msk mandelsmör osötat
1 ½ -2 dl osötad nötmjölk

Till topping:

Paulúns Paleo Supergranola Kokos, Blåbär & Mandel
Björnbär
Fikon
Pistagenötter

Gör så här

  1. Mixa blåbären, mangon, avokadon, chiafröna, matchapulvret och mandelsmöret. Mixa slätt.
  2. Tillsätt nötmjölken efterhand, beroende på hur tjock och krämig du vill ha din smoothie.

Häll i serveringsskålar och toppa med Paulúns Paleo Supergranola Kokos, Blåbär & Mandel, björnbär, fikon och pistagenötter.

Dela

Paulúns recept

Smoothiebowl med hallon och Paulúns Paleo Supergranola

Smoothiebowl med hallon och Paulúns Paleo Supergranola

Ingredienser

2 personer:
2 ekologiska bananer
4 dl frysta hallon
2 dl kokosmjölk
1 tsk chiafrön

Till topping: 

Paulúns Paleo Supergranola Hasselnöt, Mandel & Hallon
Röda vinbär

Gör så här

  1. Skala och skiva bananerna.
  2. Mixa bananerna, hallonen, kokosmjölken och chiafröna.
  3. Lägg upp smoothien i portionsskålar. Toppa med färska hallon, mandelsmör, Paulúns Paleo Supergranola Hasselnöt, Mandel & Hallon och röda vinbär.

Dela

Paulúns recept

Två toppings till Superknäcke Rotfrukt

Två toppings till Superknäcke Rotfrukt

Ingredienser

Avokadospread till Paulúns Superknäcke Rotfrukt bakat med morot
(1-2 portioner)

1 avokado
0,5 dl grekisk yoghurt
Färska jordgubbar
Hackad basilika

Hummustopping till Paulúns Superknäcke Rotfrukt bakat med rödbeta
(1-2 portioner)
1 förpackning Felix hummus original
Cocktailtomater
Rödbetsskott
Nymald svartpeppar

Gör så här

Mosa avokado i en skål och blanda ner yoghurten. Bred på knäckebrödet. Toppa med skivade jordgubbar och hackad färsk basilika.

 

 

Bred hummus på knäckebrödet, toppa med grönsakerna och toppa med lite nymald svartpeppar.

 

Dela

Paulúns recept

Chiapot med Paulúns Supermüsli

Chiapot med Paulúns Supermüsli

Ingredienser

(1 portion)

2 msk chiafrön
1 dl äppeljuice
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl Paulúns Supermüsli Blåbär & Vanilj
För servering: färska blåbär och pumpafrön

Gör så här

  1. Blanda chiafrön med äppeljuice i ett glas eller skål. Låt stå över natten.
  2. På morgonen: blanda med turkisk yoghurt.
  3. Toppa med Paulúns Supermüsli och färska blåbär.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supermix med vattenmelon & fetaost

Paulúns Supermix med vattenmelon & fetaost

Ingredienser

(4 portioner)

1 paket Paulúns Supermix
250 g vattenmelon, tärnad
2 salladslökar i snedskurna bitar
100 g fetaost, tärnad
6 st blad mynta, strimlade
65 g ruccola (1 liten påse)

Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 msk Mrs Chengs japanese soy
Några drag svart peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Häll lagom mängd vinägrett, efter tycke, över kokt kall Supermix.
  3. Blanda därefter i övriga ingredienser och blanda försiktigt om.
  4. Serveras med ett gott tillbehör, t.ex. grillad kycklingfilé.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supermix med rostad grön sparris & parmesanflakes

Paulúns Supermix med rostad grön sparris & parmesanflakes

Ingredienser

(4 portioner)

1 paket Paulúns Supermix
1 knippe grön sparris, delad i 4 cm bitar
½ rödlök, tärnad
65 g babyspenat (1 liten påse)
50 g parmesan
Några droppar olivolja
En nypa flingsalt
En nypa svartpeppar, gärna nymald

Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 msk Mrs Chengs japanese soy
Några drag med zestjärnet på en tvättad lime

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg sparrisen i en form och ringla över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  3. Rör om och sätt in i ugnen ca 8-10 min.
  4. Under tiden hackar du löken och gör vinägretten.
  5. Riv parmesanen med en osthyvel till lite grova skivor.
  6. Blanda avsvalnad Supermix med lagom mängd vinägrett och tillsätt resterande ingredienser.
  7. Serveras med ett gott tillbehör, t.ex. grillad lax.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Pumpasoppa med äppelsalsa

Paulúns Supergreens Pumpasoppa med äppelsalsa

Ingredienser

1 burk Paulúns Supergreens Pumpasoppa
0,5 granny smith äpple
0,5-1 msk gräslök
0,5-1 cm färsk ingefära
En skvätt olivolja
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar
1-2 msk pumpakärnor (om du vill: rosta dem på låg värme i en stekpanna)

Gör så här

  1. Tärna äpplet i ca 1x1 cm stora kuber.
  2. Finhacka gräslöken.
  3. Finhacka färsk ingefära.
  4. Blanda ihop och smaka av med en skvätt olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  5. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med äppelsalsan.
  6. Strössla med pumpakärnor.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa med mangosalsa

Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa med mangosalsa

Ingredienser

(1 portion)

1 burk Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa
0,5 färsk mango
5-10 cm gurka
1 tsk färsk, röd chili
0,5 salladslök
En skvätt olivolja
0,5 lime
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna mango och gurka i ca 1x1 cm stora kuber.
  2. Finhacka färsk, röd chili.
  3. Skiva salladslök fint.
  4. Blanda och smaka av med en skvätt olivolja, saften från en halv lime, flingsalt och svartpeppar.
  5. Låt stå ca en timme innan servering.
  6. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med mangosalsan.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Rödbetssoppa med färskostcreme

Paulúns Supergreens Rödbetssoppa med färskostcreme

Ingredienser

(1 portion)

1 burk Paulúns Supergreens Rodbetssoppa
0,5-1 dl färskost
0,5-1 msk citronzest
0,5-1 msk smörgåskrasse
0,5-1 msk bladpersilja
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar
1-2 msk pumpakärnor (om du vill: rosta dem på låg värme i en stekpanna)

Gör så här

  1. Vispa färskosten mjuk.
  2. Zesta citronskalet.
  3. Klipp eller finhacka smörgåskrassen.
  4. Hacka färsk bladpersilja.
  5. Blanda och smaka av med flingsalt och svartpeppar
  6. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med färskostcremén.
  7. Strössla pumpakärnor över som topping.

Dela