Det kan faktiskt vara både roligt & enkelt att laga god och hälsosam mat! Här bjuder vi på några av de mest inspirerande och goda recepten från Fredrik Paulúns böcker ”Fastfood” och ”Mätt & Smal”

Paulúns recept

Två toppings till Superknäcke Rotfrukt

Två toppings till Superknäcke Rotfrukt

Ingredienser

Avokadospread till Paulúns Superknäcke Rotfrukt bakat med morot
(1-2 portioner)

1 avokado
0,5 dl grekisk yoghurt
Färska jordgubbar
Hackad basilika

Hummustopping till Paulúns Superknäcke Rotfrukt bakat med rödbeta
(1-2 portioner)
1 förpackning Felix hummus original
Cocktailtomater
Rödbetsskott
Nymald svartpeppar

Gör så här

Mosa avokado i en skål och blanda ner yoghurten. Bred på knäckebrödet. Toppa med skivade jordgubbar och hackad färsk basilika.

 

 

Bred hummus på knäckebrödet, toppa med grönsakerna och toppa med lite nymald svartpeppar.

 

Dela

Paulúns recept

Chiapot med Paulúns Supermüsli

Chiapot med Paulúns Supermüsli

Ingredienser

(1 portion)

2 msk chiafrön
1 dl äppeljuice
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl Paulúns Supermüsli Blåbär & Vanilj
För servering: färska blåbär och pumpafrön

Gör så här

  1. Blanda chiafrön med äppeljuice i ett glas eller skål. Låt stå över natten.
  2. På morgonen: blanda med turkisk yoghurt.
  3. Toppa med Paulúns Supermüsli och färska blåbär.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supermix med vattenmelon & fetaost

Paulúns Supermix med vattenmelon & fetaost

Ingredienser

(4 portioner)

1 paket Paulúns Supermix
250 g vattenmelon, tärnad
2 salladslökar i snedskurna bitar
100 g fetaost, tärnad
6 st blad mynta, strimlade
65 g ruccola (1 liten påse)

Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 msk Mrs Chengs japanese soy
Några drag svart peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Häll lagom mängd vinägrett, efter tycke, över kokt kall Supermix.
  3. Blanda därefter i övriga ingredienser och blanda försiktigt om.
  4. Serveras med ett gott tillbehör, t.ex. grillad kycklingfilé.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supermix med rostad grön sparris & parmesanflakes

Paulúns Supermix med rostad grön sparris & parmesanflakes

Ingredienser

(4 portioner)

1 paket Paulúns Supermix
1 knippe grön sparris, delad i 4 cm bitar
½ rödlök, tärnad
65 g babyspenat (1 liten påse)
50 g parmesan
Några droppar olivolja
En nypa flingsalt
En nypa svartpeppar, gärna nymald

Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 msk Mrs Chengs japanese soy
Några drag med zestjärnet på en tvättad lime

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg sparrisen i en form och ringla över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  3. Rör om och sätt in i ugnen ca 8-10 min.
  4. Under tiden hackar du löken och gör vinägretten.
  5. Riv parmesanen med en osthyvel till lite grova skivor.
  6. Blanda avsvalnad Supermix med lagom mängd vinägrett och tillsätt resterande ingredienser.
  7. Serveras med ett gott tillbehör, t.ex. grillad lax.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Pumpasoppa med äppelsalsa

Paulúns Supergreens Pumpasoppa med äppelsalsa

Ingredienser

1 burk Paulúns Supergreens Pumpasoppa
0,5 granny smith äpple
0,5-1 msk gräslök
0,5-1 cm färsk ingefära
En skvätt olivolja
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar
1-2 msk pumpakärnor (om du vill: rosta dem på låg värme i en stekpanna)

Gör så här

  1. Tärna äpplet i ca 1x1 cm stora kuber.
  2. Finhacka gräslöken.
  3. Finhacka färsk ingefära.
  4. Blanda ihop och smaka av med en skvätt olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  5. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med äppelsalsan.
  6. Strössla med pumpakärnor.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa med mangosalsa

Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa med mangosalsa

Ingredienser

(1 portion)

1 burk Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa
0,5 färsk mango
5-10 cm gurka
1 tsk färsk, röd chili
0,5 salladslök
En skvätt olivolja
0,5 lime
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna mango och gurka i ca 1x1 cm stora kuber.
  2. Finhacka färsk, röd chili.
  3. Skiva salladslök fint.
  4. Blanda och smaka av med en skvätt olivolja, saften från en halv lime, flingsalt och svartpeppar.
  5. Låt stå ca en timme innan servering.
  6. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med mangosalsan.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Rödbetssoppa med färskostcreme

Paulúns Supergreens Rödbetssoppa med färskostcreme

Ingredienser

(1 portion)

1 burk Paulúns Supergreens Rodbetssoppa
0,5-1 dl färskost
0,5-1 msk citronzest
0,5-1 msk smörgåskrasse
0,5-1 msk bladpersilja
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar
1-2 msk pumpakärnor (om du vill: rosta dem på låg värme i en stekpanna)

Gör så här

  1. Vispa färskosten mjuk.
  2. Zesta citronskalet.
  3. Klipp eller finhacka smörgåskrassen.
  4. Hacka färsk bladpersilja.
  5. Blanda och smaka av med flingsalt och svartpeppar
  6. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med färskostcremén.
  7. Strössla pumpakärnor över som topping.

Dela

Paulúns recept

Overnight oats på Paulúns Supergröt

Overnight oats på Paulúns Supergröt

Ingredienser

(1 portion)

1 dl Paulúns Supergröt, t.ex. Tranbär, Mandel & Ingefära
1 msk juice, valfri t.ex. Tropicana Cloudy Apple
0,5 dl turkisk yoghurt
För topping: färska blåbär, hallon, björnbär, nötter och mandlar efter tycke och smak

Gör så här

  1. Häll upp Supergröt i en mugg eller skål, häll över juicen låt stå över natten i kylskåpet (minst 2h).
  2. På morgonen, blanda med turkisk yoghurt.
  3. Toppa med färska bär och frukter.

Dela

Paulúns recept

Chokladbollar med Paulúns Granola

Chokladbollar med Paulúns Granola

Ingredienser

(10-15 st)

150 g färska dadlar med kärnor
80 g mandlar, hela och skalade
1-2 msk kaffe
1 msk kokosolja, vanlig eller neutral
1 msk kakao (gärna raw)
1 krm havssalt
1,5 dl Paulúns Granola Kakao & Hallon, plus 0,5 dl till att rulla chokladbollarna i
2 msk kokosflakes

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsammans mandlarna, välj själv hur finfördelat du vill ha det.
  2. Tilllsätt därefter kaffe, kokosolja, kakao, havssalt och Paulúns Kakao & Hallon Granola.
  3. Mixa ihop snabbt, gärna så att smeten har lite bitar kvar.
  4. Krossa kokosflakes och granola i mixer eller mortel och rulla chokladbollarna i det.
  5. Kyl chokladbollarna en stund innan du ska njuta av dem.
  6. Tips: Det går naturligtvis bra att variera smaken med andra smaker både på smaksättning och på Paulúns Granola..

Dela

Paulúns recept

Acaíbowl toppad med Paulúns Glutenfri Granola (2 personer)

Acaíbowl toppad med Paulúns Glutenfri Granola (2 personer)

Ingredienser

100 g acaipuré, fryst

1 banan

0,75 dl blåbär eller hallon, frysta

1 msk äppeljuice

Exempel på topping: färska blåbär, färska hallon, banan, passionsfrukt, kiwi, färsk mango, chiafrön, havregryn

Gör så här

1. Ta fram acaipurén ur frysen så den tinar halvt.

2. Mixa alla ingredienser till en härlig glassliknande konsistens och häll upp i en skål.

3. Toppa med frukter, bär och Paulúns Glutenfri Granola, eller din favoritvariant av Paulúns Granola.

Dela