Håll dig uppdaterad kring nya produkter från Paulúns, få de senaste tipsen och recepten från Fredrik Paulún och lär dig göra spännande rätter på våra produkter. Här hittar du regelbundet ny inspiration kring mat och hälsa på Paulúns vis!

Paulúns recept

Två toppings till Superknäcke Rotfrukt

Två toppings till Superknäcke Rotfrukt

Ingredienser

Avokadospread till Paulúns Superknäcke Rotfrukt bakat med morot
(1-2 portioner)

1 avokado
0,5 dl grekisk yoghurt
Färska jordgubbar
Hackad basilika

Hummustopping till Paulúns Superknäcke Rotfrukt bakat med rödbeta
(1-2 portioner)
1 förpackning Felix hummus original
Cocktailtomater
Rödbetsskott
Nymald svartpeppar

Gör så här

Mosa avokado i en skål och blanda ner yoghurten. Bred på knäckebrödet. Toppa med skivade jordgubbar och hackad färsk basilika.

 

 

Bred hummus på knäckebrödet, toppa med grönsakerna och toppa med lite nymald svartpeppar.

 

Dela

Paulúns recept

Chiapot med Paulúns Supermüsli

Chiapot med Paulúns Supermüsli

Ingredienser

(1 portion)

2 msk chiafrön
1 dl äppeljuice
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl Paulúns Supermüsli Blåbär & Vanilj
För servering: färska blåbär och pumpafrön

Gör så här

  1. Blanda chiafrön med äppeljuice i ett glas eller skål. Låt stå över natten.
  2. På morgonen: blanda med turkisk yoghurt.
  3. Toppa med Paulúns Supermüsli och färska blåbär.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supermix med vattenmelon & fetaost

Paulúns Supermix med vattenmelon & fetaost

Ingredienser

(4 portioner)

1 paket Paulúns Supermix
250 g vattenmelon, tärnad
2 salladslökar i snedskurna bitar
100 g fetaost, tärnad
6 st blad mynta, strimlade
65 g ruccola (1 liten påse)

Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 msk Mrs Chengs japanese soy
Några drag svart peppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Häll lagom mängd vinägrett, efter tycke, över kokt kall Supermix.
  3. Blanda därefter i övriga ingredienser och blanda försiktigt om.
  4. Serveras med ett gott tillbehör, t.ex. grillad kycklingfilé.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supermix med rostad grön sparris & parmesanflakes

Paulúns Supermix med rostad grön sparris & parmesanflakes

Ingredienser

(4 portioner)

1 paket Paulúns Supermix
1 knippe grön sparris, delad i 4 cm bitar
½ rödlök, tärnad
65 g babyspenat (1 liten påse)
50 g parmesan
Några droppar olivolja
En nypa flingsalt
En nypa svartpeppar, gärna nymald

Vinägrett:
½ dl äppelcidervinäger
1 dl olivolja
1 msk Mrs Chengs japanese soy
Några drag med zestjärnet på en tvättad lime

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg sparrisen i en form och ringla över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  3. Rör om och sätt in i ugnen ca 8-10 min.
  4. Under tiden hackar du löken och gör vinägretten.
  5. Riv parmesanen med en osthyvel till lite grova skivor.
  6. Blanda avsvalnad Supermix med lagom mängd vinägrett och tillsätt resterande ingredienser.
  7. Serveras med ett gott tillbehör, t.ex. grillad lax.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Pumpasoppa med äppelsalsa

Paulúns Supergreens Pumpasoppa med äppelsalsa

Ingredienser

1 burk Paulúns Supergreens Pumpasoppa
0,5 granny smith äpple
0,5-1 msk gräslök
0,5-1 cm färsk ingefära
En skvätt olivolja
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar
1-2 msk pumpakärnor (om du vill: rosta dem på låg värme i en stekpanna)

Gör så här

  1. Tärna äpplet i ca 1x1 cm stora kuber.
  2. Finhacka gräslöken.
  3. Finhacka färsk ingefära.
  4. Blanda ihop och smaka av med en skvätt olivolja, flingsalt och svartpeppar.
  5. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med äppelsalsan.
  6. Strössla med pumpakärnor.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa med mangosalsa

Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa med mangosalsa

Ingredienser

(1 portion)

1 burk Paulúns Supergreens Sötpotatissoppa
0,5 färsk mango
5-10 cm gurka
1 tsk färsk, röd chili
0,5 salladslök
En skvätt olivolja
0,5 lime
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna mango och gurka i ca 1x1 cm stora kuber.
  2. Finhacka färsk, röd chili.
  3. Skiva salladslök fint.
  4. Blanda och smaka av med en skvätt olivolja, saften från en halv lime, flingsalt och svartpeppar.
  5. Låt stå ca en timme innan servering.
  6. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med mangosalsan.

Dela

Paulúns recept

Paulúns Supergreens Rödbetssoppa med färskostcreme

Paulúns Supergreens Rödbetssoppa med färskostcreme

Ingredienser

(1 portion)

1 burk Paulúns Supergreens Rodbetssoppa
0,5-1 dl färskost
0,5-1 msk citronzest
0,5-1 msk smörgåskrasse
0,5-1 msk bladpersilja
1 nypa flingsalt
1 nypa svartpeppar
1-2 msk pumpakärnor (om du vill: rosta dem på låg värme i en stekpanna)

Gör så här

  1. Vispa färskosten mjuk.
  2. Zesta citronskalet.
  3. Klipp eller finhacka smörgåskrassen.
  4. Hacka färsk bladpersilja.
  5. Blanda och smaka av med flingsalt och svartpeppar
  6. Häll upp den värmda soppan i en skål och toppa med färskostcremén.
  7. Strössla pumpakärnor över som topping.

Dela

Paulúns recept

Overnight oats på Paulúns Supergröt

Overnight oats på Paulúns Supergröt

Ingredienser

(1 portion)

1 dl Paulúns Supergröt, t.ex. Tranbär, Mandel & Ingefära
1 msk juice, valfri t.ex. Tropicana Cloudy Apple
0,5 dl turkisk yoghurt
För topping: färska blåbär, hallon, björnbär, nötter och mandlar efter tycke och smak

Gör så här

  1. Häll upp Supergröt i en mugg eller skål, häll över juicen låt stå över natten i kylskåpet (minst 2h).
  2. På morgonen, blanda med turkisk yoghurt.
  3. Toppa med färska bär och frukter.

Dela

Paulúns recept

Chokladbollar med Paulúns Granola

Chokladbollar med Paulúns Granola

Ingredienser

(10-15 st)

150 g färska dadlar med kärnor
80 g mandlar, hela och skalade
1-2 msk kaffe
1 msk kokosolja, vanlig eller neutral
1 msk kakao (gärna raw)
1 krm havssalt
1,5 dl Paulúns Granola Kakao & Hallon, plus 0,5 dl till att rulla chokladbollarna i
2 msk kokosflakes

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsammans mandlarna, välj själv hur finfördelat du vill ha det.
  2. Tilllsätt därefter kaffe, kokosolja, kakao, havssalt och Paulúns Kakao & Hallon Granola.
  3. Mixa ihop snabbt, gärna så att smeten har lite bitar kvar.
  4. Krossa kokosflakes och granola i mixer eller mortel och rulla chokladbollarna i det.
  5. Kyl chokladbollarna en stund innan du ska njuta av dem.
  6. Tips: Det går naturligtvis bra att variera smaken med andra smaker både på smaksättning och på Paulúns Granola..

Dela

Paulúns recept

Acaíbowl toppad med Paulúns Glutenfri Granola (2 personer)

Acaíbowl toppad med Paulúns Glutenfri Granola (2 personer)

Ingredienser

100 g acaipuré, fryst

1 banan

0,75 dl blåbär eller hallon, frysta

1 msk äppeljuice

Exempel på topping: färska blåbär, färska hallon, banan, passionsfrukt, kiwi, färsk mango, chiafrön, havregryn

Gör så här

1. Ta fram acaipurén ur frysen så den tinar halvt.

2. Mixa alla ingredienser till en härlig glassliknande konsistens och häll upp i en skål.

3. Toppa med frukter, bär och Paulúns Glutenfri Granola, eller din favoritvariant av Paulúns Granola.

Dela

Paulúns recept

VEGETARISKA SUPERBIFFAR MED PUMPAKÄRNPESTO OCH AVOCADO & GRÖNKÅLSSALLAD

VEGETARISKA SUPERBIFFAR MED PUMPAKÄRNPESTO OCH AVOCADO & GRÖNKÅLSSALLAD

När du äter Paulúns Supermix behöver du inte tänka på att komplettera din måltid med extra nyttigheter. Supermixen är redan boostad med massor med näringsämnen som du och din kropp mår bra av. Här kommer ett recept på hur du kan använda Paulúns Supermix som bas i vegetariska biffar med svamp, sesampasta och persilja.

Koka 4 portioner Paulúns Supermix och låt svalna något. Hacka 10 champinjoner fint och stek med vitlök, salt och peppar.  Blanda Paulúns Supermix med svampen och tillsätt 1 msk tahini och 2 msk majsmjöl. Blanda smeten väl och krydda med lite cayennepeppar samt salt&peppar. Forma till biffar och stek gyllene i olivolja. Gör en pumpakärnspesto genom att mixa pumpakärnor med olivolja, lite vatten, koriander, lime, vitlök och salt&peppar.  Servera med en avocadosallad med mangoldskott, ruccola, avocado och finstrimlad grönkål.   

Dela

Paulúns recept

ROSTAD MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK, KORIANDER OCH INGEFÄRA

ROSTAD MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK, KORIANDER OCH INGEFÄRA

En mustig morotssoppa som är helt vegansk, boostad med antioxidanter i form av ingefära, kanel, gurkmeja och chili. Genom att rosta morötterna i ugnen får soppan en fylligare och mer intensiv smak. Att tillsätta Paulúns Supermix gör måltiden komplett, och ger samtidigt en god brytning till den släta soppan.

Rosta morotsslantar i ugnen med vitlök, apelsinkött, olivolja och salt och peppar. Koka upp krämig kokosmjölk och häll sedan i morötterna.  Gör en grund i en kastrull på olivolja, ingefära, apelsinskal, apelsinsaft, chili, koriander, spiskummin, kanel, gurkmeja och curry.  Låt koka ihop 5-10 minuter. Blanda samman allt och mixa slät. Smaka av med nypressad lime, salt och peppar och servera sedan med nykokt supermix, korianderblad och ärtskott.

Dela

Paulúns recept

SUPERBOWL MED BURRATA, ZUCCHINIRÖRA, GRILLAD AUBERGINE OCH KAPRIS

Får du Paulúns Supermix över är den perfekt att spara till dagen efter, så koka gärna lite extra och ha i en matig sallad till lunch. Inte bara enkelt gott och nyttigt, utan också klimatsmart att använda dina rester i andra rätter. 

Koka 4 portioner Paulúns Supermix enligt instruktionerna på paketet. Gör en zucchiniröra genom att grovhacka och ugnsrosta zucchini som sedan mixas med vitlök, chili, citron salt & peppar. Skär en aubergine i klyftor, ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Ugnsrosta i ca 20 minuter. Förbered din bowl med mangoldskott, romansallad, grillad aubergine, Paulúns Supermix och zucchiniröra. Bryt burratan och lägg på toppen, och strössla slutligen lite kapris över.

Dela

Paulúns recept

MUSTIG MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK, LIME, KORIANDER OCH SUPERMIX

MUSTIG MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK, LIME, KORIANDER OCH SUPERMIX

Rosta morotsslantar i ugnen med vitlök, apelsinkött, olivolja och salt och peppar. Koka upp krämig kokosmjölk och häll sedan i de mjuka morötterna. Gör en grund i en kastrull på olivolja, ingefära, apelsinskal, apelsinsaft, chili, koriander, spiskummin, kanel och curry. Låt koka ihop 5-10 minuter. Blanda samman allt och mixa slät. Smaka av med nypressad lime, salt och peppar och servera sedan med nykokt Paulúns Supermix, korianderblad och ärtskott.

Dela

Paulúns recept

VEGETARISKA SUPERBIFFAR MED SVAMP, SESAM OCH PERSILJA

VEGETARISKA SUPERBIFFAR MED SVAMP, SESAM OCH PERSILJA

Koka 4 portioner Paulúns Supermix och låt svalna något. Hacka 10 champinjoner fint och stek med vitlök, salt och peppar. Blanda Paulúns Supermix med svampen och tillsätt 1 msk tahini och 2 msk majsmjöl. Blanda smeten väl och krydda med lite cayennepeppar samt salt & peppar. Forma till biffar och stek gyllene i olivolja. Servera med limeyoghurt och en enkel sallad.

Dela

Paulúns recept

SPARRISBROCCOLI med GREMOLATALAX

SPARRISBROCCOLI med GREMOLATALAX

Riv skalet och pressa ur juicen från två ekologiska citroner. Blanda med en kruka persilja som är finhackad tillsammans med tre pressade vitlöksklyftor, två msk olivolja och havssalt och svartpeppar. Pensla fyra laxfiléer och ugnsstek dem. Gör en sallad av nykokt sparrisbroccoli, halverade körsbärstomater, finhackad lök, havssalt och nymalen svartpeppar. Servera till nykokt Supermix.

Dela

Paulúns recept

TUNISISK MOROTSDIP med HARISSA KYCKLING

TUNISISK MOROTSDIP med HARISSA KYCKLING

Rosta kokta morotsslantar i ugnen med rapsolja, pressad vitlök, spiskummin, gurkmeja, havssalt och chili tills de fått lite rostad yta. Mixa dem när de svalnat lite och blanda ner matlagningsyoghurt till önskad konsistens. Smaka av med kryddorna. Ugnstek kyckling med en blandning av olja, citronjuice, soja och harissa efter tycker och smak. Servera med nykokt Supermix.

Dela

Paulúns recept

Asiatisk sallad med Sesamkyckling

Asiatisk sallad med Sesamkyckling

Blanda tärnad mango (går även bra med upptinad), finhackad salladslök, tärnad avokado. Krydda med pressad lime,  japansk soja, färsk riven ingefära, finhackad chili och koriander. Ugnstek kycklingfiléer i ungen (gärna spett) med raps olja, pressad vitlök, sesamfrö, havssalt och nymalen svartpeppar  Servera till nykokt Supermix.

Dela

Paulúns recept

Energibollar

Energibollar

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

1 dl sötmandel
1 dl russin
½ dl gojibär
½ dl pumpafrön
2–3 msk vatten
2 msk siktad kakao, gärna råkakao

Gör så här

  • Mixa mandel, russin, gojibär och pumpafrön tillsammans med vatten till en slät massa i en mixer.
  • Rulla små bollar av massan och rulla dem sedan i kakaon.
  • Ställ bollarna i kylen för att stelna. Förvara dem under lock i kylen.

Dela

Paulúns recept

Fisktortilla med vitkål & koriander-yoghurt

Fisktortilla med vitkål & koriander-yoghurt

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

4 tortillabröd, fullkorn
800 g torskfilé
1 dl mandelmjöl
3 msk olivolja
500 g vitkål
½ rödlök
½ msk rödvinsvinäger
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Korianderyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk hackad färsk koriander
1 pressad vitlöksklyfta
Salt

Gör så här

  • Skär fisken i 8 lika stora bitar, vänd dem i mandelmjöl och salta och peppra.
  • Värm 2 matskedar olivolja i en stekpanna, lägg i fiskbitarna och stek på båda sidorna tills de är genomstekta. Det gör inget om fisken faller lite i bitar.
  • Strimla kålen och finstrimla löken.
  • Blanda ihop alla ingredienser till Korianderyoghurten och smaka av med salt.
  • Blanda i 1 matsked olivolja, vinägern och smaka av med salt.
  • Värm tortillabröden och lägg på fisk, vitkålssallad och korianderyoghurt och rulla ihop.

Dela

Paulúns recept

Omelett med shiitakesvamp & edamamebönor

Omelett med shiitakesvamp & edamamebönor

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

5 ägg
100 g shiitakesvamp
½ rödlök
1 dl djupfrysta edamamebönor (gröna sojabönor)
1 krm salt
2 msk olivolja
2 msk riven ost
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Skiva rödlöken tunt och halvera svamparna.
  • Knäck äggen i en skål och vispa sönder med gaffel, tillsätt sojabönorna, 1 kryddmått salt och svartpeppar.
  • Värm olivoljan i en stekpanna, tillsätt lök och svamp och fräs i några minuter tills svampen krympt.
  • Salta och peppra.
  • Fördela svamp och lök jämnt i stekpannan, häll i äggsmeten och låt omeletten stelna på medelvärme.
  • När omeletten nästan har stelnat strör du över den rivna osten.
  • Servera med en sallad.

Dela

Paulúns recept

Rött råris med kyckling, fetaost & rostade pumpafrön

Rött råris med kyckling, fetaost & rostade pumpafrön

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé

Marinad:
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk grillkrydda
2 dl rött råris

4 msk pumpafrön
250 g cocktailtomater
150 g fetaost
70 g babyspenat
2 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
örtsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden till kycklingen och häll den över kycklingen i
  • formen.
  • Stek kycklingen i ugn i cirka 30 minuter.
  • Låt kycklingen svalna och skiva den tunt.
  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.
  • Rosta pumpafröna i en torr, het teflonstekpanna tills de fått lite
  • färg.
  • Blanda alla ingredienser och smaka av med olja, vinäger och örtsalt.

Dela

Paulúns recept

Spenat- & kikärtssallad med halloumi

Spenat- & kikärtssallad med halloumi

fastfood
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Paulúns fastfood, utgiven på Fitnessförlaget 2014. 

Ingredienser

4 dl kokta kikärtor
250 g babyplommontomater
1 rödlök
1 gul paprika
1 orange paprika
70 g babyspenat
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
nymalen svartpeppar
flingsalt
250 g halloumi
1 msk olivolja

Gör så här

  • Halvera tomaterna, skiva rödlöken tunt och tärna paprikorna.
  • Lägg upp på ett fat tillsammans med de sköljda och avrunna kikärtorna och babyspenaten och ringla över olivolja och vinäger.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Tärna halloumin, stek den i olja tills den har fått fin färg och toppa salladen med halloumin.

Dela

Paulúns recept

LAX MED ÖRTPESTO OCH RÅRIS

LAX MED ÖRTPESTO OCH RÅRIS

matt_och_smal
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015. 

Ingredienser

140 g okokt råris
500 g laxfilé
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
Örtpesto
30 g pumpakärnor
20 g solroskärnor
1 ½ dl hackad färsk basilika
2 msk pressad citron
salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader. Koka råriset enligt förpackningens anvisningar.
  • Dela laxen i portionsbitar om 125 gram. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form.
  • Olja in, salta, peppra och stek i ugn i cirka 20 minuter.
  • Kör alla ingredienser till peston i en mixer, smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen toppad med örtpesto till råriset.

Dela

Paulúns recept

HET GAZPACHO MED RÄKOR OCH ROSTADE PUMPAKÄRNOR

HET GAZPACHO MED RÄKOR OCH ROSTADE PUMPAKÄRNOR

matt_och_smal
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015. 

Ingredienser

12 stora färska tomater
(gärna kvisttomater)
4 röda paprikor
400 g kokta kidneybönor
1 cm färsk röd chilipeppar
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 msk vinäger
1 tsk honung
4 msk pumpakärnor
400 g skalade räkor
2 tsk svarta sesamfrön
salt och peppar

Gör så här

  • Dela och kärna ur tomater och paprikor.
  • Skölj av kidneybönorna i ett durkslag.
  • Lägg tomat, paprika, kidney bönor, chili, vitlök och olivolja i en mixer och kör till en slät massa.
  • Späd med vatten till lagom tjocklek.
  • Smaka av med citron, vinäger, honung och salt och peppar. Ställ i kylen 1 timme.
  • Rosta pumpakärnorna i en stekpanna.
  • Häll soppan i en skål och toppa med räkor, pumpakärnor och svarta
    sesamfrön.

Dela

Paulúns recept

Green Boost smoothie

Green Boost smoothie

matt_och_smal
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015. 

Ingredienser

2 dl kokosvatten
2 nävar babyspenat
2 tsk riven ingefära
1/2 dl pressad citron

Gör så här

  • Lägg i kokosvatten, spenat, ingefära och pressad citron i en mixer. Mixa allt till en slät smoothie.

Dela

Paulúns recept

Cinnamon dream smoothie

Cinnamon dream smoothie

matt_och_smal
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015. 

Ingredienser

2 dl naturell yoghurt (3 % fett)
1/2 dl kesella
1 dl blåbär
1/2 tsk kanel
1 tsk honung
ev. lite vatten
1 tsk riven kokos

Gör så här

  • Lägg alla ingredienser utom kokos i en mixer och kör till en slät smoothie.
  • Toppa med lite riven kokos. Mycket mättnad per kalori!

Dela

Paulúns recept

Havre –och blåbärsgröt

Havre –och blåbärsgröt

matt_och_smal
Detta recept är taget ur Fredrik Paulúns bok Mätt och smal, utgiven på Fitnessförlaget 2015. 

Ingredienser

Gröten
(dagen innan)
1 dl havregryn
2 dl vatten
½ dl blåbär (färska eller frysta)

Fruktsallad
1 apelsin
1 kiwi
1/2 dl blåbär- och hallonmix från frysen
1 msk riven kokos

Gör så här

  • På kvällen innan: Blanda havregryn
    med vatten och blåbär i en skål. Dra över plastfolie och ställ i kylen över natten.
  • På morgonen: Skär apelsin och kiwi i bitar. Lägg upp gröten på en tallrik och toppa med frukt, bär och riven kokos.

Dela

Paulúns recept

Chiapudding med Paulúns Superjuice Hallon & Granatäpple

Chiapudding med Paulúns Superjuice Hallon & Granatäpple

Ingredienser

2 dl Superjuice Hallon &
Granatäpple
3-4 msk chiafrö

Topping:
Kokosflakes, granatäpple, hallon

Gör så här

  • Blanda juicen med chiafrön och låt
    stå kallt i 4-5 timmar. Rör om någon
    gång för att fördela fröna.
  • Toppa med kokosflakes och färska
    granatäpple och hallon.

Dela

Paulúns recept

Fröbröd med Paulúns Supermüsli

Musli

Ingredienser

(1 bröd)
2 msk fiberhusk
3½ dl vatten
1 pkt Paulúns Supermüsli (valfri variant)
1 tsk fint havssalt
3 msk kokosolja (el olivolja)

Gör så här

  • Blanda fiberhusk och vatten noga i en bunke och låt svälla ca 5 min.
  • Häll müslin i en bunke, tillsätt salt, olja och fiberhuskgelén och rör om ordentligt (så det inte blir geléklumpar i brödet). 
  • Häll upp smeten i oljad brödform och låt svälla ca 1 tim.
  • Grädda i 175 grader i ca 1 timme. Låt svalna på galler. Förvara brödet i kyl upp till en vecka eller frys in.

Dela

Paulúns pratar

Fredrik Paulún
och PT-Fia

Fredrik Paulún </br>och PT-Fia

Vi på Paulúns uppskattar människor som ger energi och inspiration till en hälsosam livsstil men utan pekpinnar eller krav på perfektion. Det går ju att äta nyttigt och hälsosamt och utan att ge avkall kreativiteten eller smaken. Det blir snarare ännu roligare när man vet att kroppen mår bra av det goda man äter. En person som verkligen ger inspiration till detta är Fia Sjöström, även kallad PT-Fia. Vi tycker därför det är lite extra skoj att PT-Fia och Fredrik Paulún har spelat in flera olika inspirerande avsnitt om hur du kan göra dina dagliga mål både roligare och nyttigare.

Visste du till exempel att det är skillnad mellan naturligt koffein i t ex bryggkaffe och syntetiskt koffein som finns i många energidrycker? Naturligt koffein skyddar mot diabetes genom att öka insulinkänsligheten och skyddar därmed mot diabetes, medan syntetiskt koffein sänker känsligheten mot insulin och därmed ökar risken för diabetes. Spana in avsnitten här.

Dela